Прем’єр-міністр анонсував низку проектів у 2020 році

 

 

 

 

Прем’єр розповів про програми, які мають намір реалізувати протягом нового року.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив про початок «великого будівництва» в Україні з весни 2020 року. Про це він написав у статті на ЕП.

«З 1 січня запрацює е-Малятко — сервіс державних послуг для новонароджених. Наприкінці січня повноцінно запустимо портал державних послуг «Дія», який дозволить зберігати офіційні документи «в смартфоні», — пише прем’єр.

З 1 квітня запрацює другий етап медичної реформи, яка охопить не тільки «первинку», але також спеціалізовану допомогу, реабілітацію, паліативну допомогу та програму Доступні ліки (на яку заклали 3,3 млрд грн). «Гроші, нарешті, «підуть за пацієнтом», — зазначив Гончарук.

За його словами, в цьому році здадуть в експлуатацію 100 садків, 100 шкіл, 100 стадіонів, а також 25 центрів екстреної допомоги. «А за п’ять років — (плануємо — ред.) капітально відремонтувати 24 тис. км національних доріг, модернізувати 15 аеропортів і 5 портів», — говорить Гончарук.

У лютому прем’єр анонсував старт програми кредитування для малого та мікробізнесу для забезпечення бізнесу доступними ресурсами «Повертайся і залишайся» — кредити під 5%, 7% і 9% річних на відкриття власної справи.

За словами прем’єра, рейдерство «вже відступає, але в наступному році ми остаточно подолаємо його як явище».

«Заблокуємо «чорних реєстраторів», усунемо слабкі місця в реєстрах та законодавстві і переведемо всі основні дані і операції в електронну форму, посиливши захист даних і транзакцій». У новому році продовжить набирати обертів цифровізація і витіснення бюрократії корупції», — пише Гончарук.

Також він заявив про плани уряду вийти протягом найближчих років «на реальний прожитковий мінімум в 4200 грн». «Але для цього потрібно запустити і вивести з тіні економіку, а також зробити систему соціального захисту більш ефективною. Почнемо з відв’язування від прожиткового чимало фінансових показників», — додав Гончарук.

При цьому глава уряду заявив, що хотів би, щоб дві речі «були кращими, ніж є» — бюджет 2019 року і закон про землю.

Серед «істотних досягнень» нового уряду, зокрема, Гончарук назвав нову програму співпраці з МВФ і контракт про транзит газу з Росією на 5 років.

Джерело: korrespondent.net

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь