Ніжинці вимагають громадські слухання по використанню бюджетних коштів

 

 

 

 

На сайті єдиної системи місцевих петицій з’явилась нова, що має назву Щодо проведення громадських слухань по використанню бюджетних коштів”.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

У петиції йде мова про наступне: “27.12.2019 на підсумковій прес-конференції Ніжинський міський голова Анатолій Лінник відповідаючи на питання журналістів повідомив, що кошти, які були попередньо призначені на розробку/побудову нової свердловини для видобутку питної води для міста в сумі 12 мільйонів гривень будуть направлені в 2020 році на облаштування кругового руху на перехресті вулиць Шевченка та Носівський шлях (ТПО).(https://www.youtube.com/watch?v=RK2tY7Ep7RY&feature=push-u-sub&attr_tag=PscvX-yzRVQNPBW2%3A6)
Таким чином містяни можуть залишитись без нормальної питної води, а з іншого боку в місті з’явиться ще одна аварійно-небезпечна транспортна розв’язка, яка, як і кругова розв’язка вулиць Шевченка, Об’їжджої і 3-й мікрорайон, буде мати сумнівне юридично-технічне походження.
У відповідності до пункту 1.10. Положення про громадські слухання в місті Ніжині (Додаток до Статуту територіальної громади міста Ніжина) громадські слухання проводяться щодо питань, які мають відношення до жителів:
– усього міста;
– окремого мікрорайону міста;
– окремої вулиці (вулиць) міста.
Згідно з пунктами 2.1. та 2.3. вищевказаного Положення суб’єктами права ініціювання громадських слухань у місті Ніжині, у порядку, визначеному цим Положенням (далі – Ініціатор), є:
– жителі територіальної громади міста;
– жителі окремого мікрорайону міста;
– жителі окремої вулиці (вулиць) міста;
– Ніжинська міська рада;
– виконавчий комітет Ніжинської міської ради;
– Громадська рада при виконавчому комітеті міської ради;
– міський голова міста Ніжина;
– депутати Ніжинської міської ради відповідного скликання;
Реєстрація ініціативи здійснюється секретарем міської ради (або, за його дорученням, структурним підрозділом з питань організації діяльності міської ради) у випадках, якщо таку ініціативу підтримано:
– не менш як однією п’ятою від чисельного складу депутатів міської ради;
– міським головою;
– не менше ніж 500-ма (п’ятсот) дієздатними мешканцями міста, які наділені виборчим правом – у випадку, якщо проблема стосується всього міста;
– не менш ніж 150-ма (сто п’ятдесят) дієздатними мешканцями окремого мікрорайону міста, які наділені виборчим правом – у випадку, якщо проблема стосується окремого мікрорайону міста;
– не менш ніж 50-ма (п’ятдесят) дієздатними мешканцями окремої вулиці (вулиць) міста, які наділені виборчим правом – у випадку, якщо проблема стосується окремої вулиці (вулиць) міста.
Виходячи з наведеного дана петиція адресується міському голові міста Ніжина та депутатському корпусу для внесення ініціативи з проведення громадських слухань щодо використання ~12 000 000 гривень бюджетних коштів, які хочуть перерозподілити на вирішення питання, яке має суспільний резонанс та ЗАГАЛЬНОМІСЬКЕ ЗНАЧЕННЯ.
Із врахуванням норм Законів України «Про дорожній рух», «Про місцеве самоврядування», «Про статус депутатів місцевих рад», а також Правил дорожнього руху, норм ДСТУ та ДБН, влаштування кругового руху на перехресті вул. Шевченка, Носівський Шлях (ТПО) впливатимуть на безпеку дорожнього руху, а отже мають першочергове і пріоритетне значення для всіх мешканців міста.
Крім того, порушується екологічне питання та проблема охорони здоров’я містян по забезпеченню нормальною питною водою кожної оселі Ніжина.
Керуючись вищевикладеним, вимагаю від міського голови міста Ніжина Анатолію Ліннику та депутатів Ніжинської міської ради внести та зареєструвати ініціативу щодо проведення громадських слухань, яке матиме відношення до усіх мешканців міста про перерозподіл 12 мільйонів гривень бюджетних коштів з розробки та побудови свердловини з видобутку питної води на облаштування вищезгаданого кругового руху в районі ТПО”.

Підписати її можна за посиланням https://e-dem.in.ua/nizhyn/Petition/View/76

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь