15 років “Шанс” захоплює Ніжин

 

 

 

 

Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Шанс» урочисто відсвяткував своє 15-річчя.

Феєрична подія відбулася напередодні Нового 2020 року в Ніжинському міському Будинку культури: Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Шанс» Ніжинської дитячої хореографічної школи урочисто святкував своє 15-річчя!

Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Шанс» Ніжинської дитячої хореографічної школи – творчий колектив, відомий не лише в місті Ніжині, але й далеко за його межами. Ансамбль був створений на базі Ніжинської дитячої хореографічної школи у 2004 році, а вже у 2014 році колективу було присвоєно почесне звання «зразковий». Балетмейстер ансамблю – викладач-методист Ніжинської дитячої хореографічної школи Мірошник Ірина Олександрівна.  Творча діяльність колективу спрямована на збереження, розвиток та широку пропаганду спортивного бального танцю.

У святковий день щирі вітання від палких прихильників бальної хореографії приймали директор Ніжинської дитячої хореографічної школи Тимошенко Галина Львівна та керівник ансамблю Мірошник Ірина Олександрівна.

В цей день вперше на велику сцену вийшли учасники молодшої групи колективу з хореографічною композицією «Зоряні ведмеді» та відбулося традиційне їх посвячення у юні хореографи. Традиційно, юним першокласникам були вручені м’які іграшки від приватного підприємства «Копиця» та його керівників Наталії та Анатолія Копиць.

Вражали глядачів яскраві та неординарні виступи вихованців середньої і старшої груп ансамблю та студії «Шанс»: більше 10 хореографічних композицій у їх виконанні радували глядача своєю високою виконавською майстерністю.

Високим професіоналізмом та емоційністю були пронизані хореографічні постановки «Заквітчані весною», «Відчайдушні», «Повітряний екіпаж», «Румба», «Відтінки кохання» у виконанні випускників «Шансу» 2015 – 2017 років. Затамувавши подих, глядачі заворожено милувалися акробатичною композицію «The Distance» у виконанні випускника Ніжинської дитячої хореографічної школи і «Шансу» Василя Мехеди та його партнерки Юлії Янкіної.

Яке ж свято без гостей. Привітати ювілярів прийшли друзі і колеги – зразкові колективи Ніжинської дитячої хореографічної школи: Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Ритм» (керівник Г. Тимошенко), Дитячий зразковий ансамбль народного танцю «Квіти України» (керівник О.Пархоменко, балетмейстер І. Яцина), дитяча зразкова вокальна студія «Автограф» (художній керівник І.Дяконенко), дитячий зразковий ансамбль сучасного класичного танцю «Гармонія» (керівник А.Ганага) та ансамбль сучасного танцю «Astrum» (керівник О.Даценко, балетмейстер О.Добриня).

Батьківський комітет Ніжинської дитячої хореографічної школи на чолі з головою Базерук О.В. висловив слова вдячності за навчання та виховання своїх дітей директору Ніжинської дитячої хореографічної школи Г.Л. Тимошенко, керівнику дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Шанс» Мірошник І.О., постановникам ансамблю Т.М.Проніній, О.А.Лисиці,О.О. Даценко, О.В.Добрині, Р.С.Козієнко та концертмейстеру О.В Савичу.

Бурхливі аплодисменти, квіти, нагороди, подарунки, щирі побажання творчої наснаги – це лише частинка вдячності вихованцям дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Шанс» та їх керівнику Ірині Мірошник за ту творчу працю, якою вони не займаються, а живуть. Дивлячись на них, розумієш, що вони окраса не лише древнього Ніжина, вони – гордість України.

Н.Куделя,

Ніжинська дитяча хореографічна школа

Фото – Микола Хондогий

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь