Що буде з цінами на сигарети в Україні

 

 

 

 

Щорічно в Україні підвищуються ціни на тютюнову продукцію. Все це пов’язано з запланованим зростанням акцизу, але є й інші чинники, які можуть впливати на вартість сигарет.

Втім, за словами опитаних сайтом “Сьогодні” експертів, в Україні, на відміну від інших країн, до таких чинників не належить обсяг виробництва тютюнових виробів. Як зазначив економічний експерт Борис Кушнірук, навіть якби такий обсяг скоротився, це навряд чи вплинуло б на ціни.

“Не думаю, що скорочення виробництва приведе до зміни цін. В Україні виробляється набагато більше тютюнових виробів, ніж потрібно для внутрішнього споживання. Багато чого йде контрабандою в інші країни”, – пояснив Кушнірук.

Нагадаємо, за 10 років вартість пачки сигарет в Україні зросла в 20 разів. Річ у тому, що наша країна проводить політику поступового підвищення “тютюнових” акцизів, і в підсумку курці платитимуть за сигарети понад 100 гривень. До такого рівня тютюнові вироби подорожчають до 2025 року. Вже зараз ціна однієї пачки сигарет на 70% складається з податків – акцизного збору, ПДВ і роздрібного податку.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь