Стало відомо скільки прийомних родин створили на Чернігівщині у 2019

 

 

 

 

На Чернігівщині у 2019 році створили 21 прийомну родину та два дитячі будинки сімейного типу

Це дозволило забезпечити виховання у цих родинах 68 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього на Чернігівщині у 198 прийомних сім’ях та 27 дитячих будинках сімейного типу проживають 511 дітей.

Ще 1357 знаходяться під опікою та піклуванням, це – найбільш поширена форма сімейного виховання. 48 дітей минулого року були усиновлені, при цьому 38 – українцями. Тож зберігається позитивна тенденція збільшення кількості дітей, усиновлених нашими співвітчизниками у порівнянні з усиновлювачами з інших країн.

Загалом на Чернігівщині альтернативними формами сімейного виховання охоплені 92,1% дітей. При цьому у закладах інституційного догляду кількість дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування, зменшилася на понад 7%. Надзвичайно важливо, що діти проживають у родинах, а не залишаються в інтернатах.

Усі ці родини знаходяться під особливою увагою фахівців служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Зокрема, прийомні родини та ДБСТ перебувають під постійним соціальним супроводом.

 

Читайте також:

Максимально забезпечити умови для того, щоб діти росли і виховувалися в сім’ях, є державним пріоритетом. Зокрема, підписаний у вересні минулого року Указ Президента України «Про деякі питання забезпечення прав та законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, розвитку та підтримки сімейних форм виховання дітей» спрямований на посилення підтримки зазначеної категорії осіб.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

cheline.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь