Чим відзначився візит до Ніжина заступника міністра соцполітики

 

 

 

 

Сьогодні, 23 січня, у актовій залі Будинку дітей та юнацтва відбулась міжвідомча нарада із заступником Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергієм Ніжинським. На заході були присутні заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко,  голова Ніжинської районної державної адміністрації Вячеслав Івашин, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації Ніна Лемеш, представники соціальної сфери.

Головною темою робочого візиту стало питання протидії торгівлі людьми й насильства в сім’ях в Чернігівській області. Сергій Ніжинський наголосив, що цього року в планах Міністерства – будівництво притулків для осіб, котрі стали жертвами насильства в сім’ї чи торгівлі людьми. ОТГ та області матимуть право самостійно визначати спроможність громади утримувати такі соціальні заклади та місце їх розташування на своїй території.

За словами заступника Міністра, нині відбувається погодження фінансування будівництва таких закладів, відповідно до якого 50 % коштів мають виділяти місцеві бюджети, решту – донорські організації. Відкриття подібних закладів дасть можливість жертвам насильства тимчасово проживати на території притулку під час кризи в сім’ї, або виявлення фактів торгівлі людьми, отримати фахову допомогу та вирішити свої проблеми.

Зважаючи на те, що Міністерство соціальної політики є національним координатором у сфері протидії торгівлі людьми, доля громадян України та їх подальша реабілітація та реінтеграція у суспільство є одним із ключових завдань у реалізації державної політики у даному напрямку.

Також Сергій Сергійович наголосив на проблемі гендерної рівності. За його словами, від гендерних стереотипів найбільше потерпають жінки в регіонах, особливо в маленьких селах. «Розвінчання гендерних міфів можливе шляхом залучення жінок до малого та середнього бізнесу, військової служби й так далі», – заявив заступник Міністра.

Тому, метою міжвідомчої наради є привернення уваги суспільства до даних питань та заклику громадян боротися з викладеними проблемами, долучати громадські організацї. «Дуже важливим є факт реагування громади та недопущення подібних проявів насильства. Давайте формувати державну політику разом!», – акцентував Сергій Ніжинський.

Сергій Ніжинський закликав працівників правоохоронних органів Ніжина та Чернігівщини оперативно реагувати на всі заяви, пов’язані з домашнім насильством та торгівлею людьми та фіксувати їх.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та
комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь