“Картку учня” можуть запровадити в Ніжині

 

 

 

 

За допомогою єдиної електронної картки ніжинські школярі зможуть користуватися громадським транспортом, їсти у школі та виконувати зріз знань.

Упорядкувати питання чіткого обрахунку пільговиків, що користуються громадським транспортом і забезпечити монетизацію пільг населенню, як цього вже давно вимагає законодавство, без впровадження транспортної картки, чо то картки містянина, із впровадженням електронного квитка – не реально. До того ж, гостро стоїть питання обрахунку реальної кількості ніжинських школярів, що користуються громадським транспортом.

Сучасна практика показує, що впровадження картки містянина дає досить позитивні результати по багатьох містах України. Про впровадження такої катки у Ніжині вкотре говорили і у стінах Ніжинської міської ради. До прикладу у Чернігові вже давно діє така практика.

Крім того досить непогано зарекомендував себе впроваджений вже у двох чернігівських школах проект «Безпечна та розумна школа», що тісно пов’язаний із учнівською картою чернігівця.

Що це за проект, розповів Артем Тарасенко – представник Чернігівського національного технологічного інституту

Із впровадженням у Ніжині такої транспортної картки учня, дитина зможе не лише розраховуватися нею у громадському транспорті міста, а й заходити до своєї школи через турнікет, та оплачкувати товар у шкільному буфеті.

Щодо турнікетів у школах, то це лише питання часу і вимога сучасності.  Батьки все більше звертають увагу адміністрацій шкіл на безпечне перебування своєї дитини у закладі. Тим більше, проти того аби до школи потрапляли сторонні особи. І рано чи пізно, а всі школи будуть обладнані пропускними пунктами. І, погодьтеся, дуже зручно, коли дитина має одну картку, яка виконує безліч функцій.

Крім того, батьки, через особистий кабінет, що прив’язаний до такої картки, зможуть онлайн відслідковувати всі операції які здійснює їхня дитина за допомогою даної картки протягом дня.

Проект «Безпечна та розумна школа», окрім пропускних пунктів, передбачає впровадження у навчальному закладі відеокамерелектронних щоденників, виконання учнями зрізу знань. Тобто забезпечуватиметься тісний зв’язок батьків, учня та школи.

Що до електронної оплати проїзду громадським транспортом, тут вже виграє міська влада.

Адже із бюджету на пільгове перевезення буде спрямована конкретна сума коштів по кожній здійсненій поїздці. І тут вже перевізники не отримуватимуть готівку за звітні ними цифри по перевезенню пільговиків. Скоріш за все це буде монетизація таких пільг, тобто міська рада компенсуватиме саме пільговим категоріям населення “живі” кошти, проте, в свою чергу реально бачитиме скільки поїздок здійснено, тож – і скільки потрібно коштів на компенсацію.

Така практика реальна лише із впровадженням електронної системи оплати у громадському транспорті. І це стосуватиметься як учнів, пенсіонерів, так і інших пільгових категорій населення, зокрема і тих, хто має право на безкоштовний проїзд.

Вікторія Коломійченко для сайту  nizhynnews.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь