А за вікном майже весна: синоптики прогнозують її прихід вже у лютому

 

 

 

 

При цьому в січні спостерігається погода, яка відповідає середині листопада або березня.

Жителям України варто приготуватися до того, що морозна зима може в цьому році так і не настати. Лютий, швидше за все, буде таким же аномально теплим, як і грудень 2019 року. Про це в інтерв’ю gazeta.ua розповіла завідувачка відділом прикладної метеорології й кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух. На кінець січня, до речі, вже також спрогнозували потепління, пише kp.ua.

Погода в Україні на лютий 2020 року

— Очікуємо аномально теплий лютий.

За словами Балабух, справа не тільки в зимовому потепління. На всій планеті змінюється тривалість сезонів, кількість літніх, морозних і жарких днів, “тропічних ночей”, вітрового режиму, кількість екстремальних явищ зростає.

— Зараз погода відповідає середині листопада або березня, — зазначила завідувачка відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту.

Плюсами теплих зим Балабух назвала можливість вирощувати другий і третій врожаї, персики й хурму, виноград і баклажани, виводити нові теплолюбні культури.

Коли в Україну прийде весна 2020

Народний синоптик Леонід Горбань розповів “РБК-Україна”, що згідно з його прогнозом, початок весни 2020 року неймовірно холодним, а в травні наступить засуха.

– Весна в рік Місяця спочатку дуже холодна, до середини березня тримаються сильні морози. У квітні холодно і сиро, тільки в кінці місяця стане ясно і тепло. Травень — жаркий і посушливий, в середині понад два тижні без опадів, — розповів він.

Далі піде холодне і дощове літо.

– Цю сушу компенсують два літніх місяці, які очікуються прохолодними через часті дощі, але не холодними, адже сонце стоїть високо і гріє добре. У серпні картина зміниться — він буде посушливий, жаркий, в середині місяця знову два тижні без дощів, — спрогнозував Горбань.

Осінь 2020 на Україні буде холодною і сирою. В кінці жовтня можливі заморозки, а в другій половині листопада — морози.

– Але на початку жовтня після невеликих дощів чекаємо 10 днів нежаркій, але сухий і приємною погоди. Грудень — холодний, з дощами й снігом, але морози невеликі, — вважає він.

Народний синоптик Володимир Деркач же передбачає, що літо й осінь 2020 будуть посушливими.

0382.ua/news

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь