Ніжинські дошкільнята небайдужі до подвигу Героїв Крут. ФОТО

 

 

 

 

“НАД КРУТАМИ СНІГИ ЛЕТЯТЬ…”

Колючий сніг, січе, немов батіг,
І вітер рве і стукає у скроні…
А біль за Крути глибоко заліг,
Мов сповідь, мов церковні дзвони…

Це пам’ять поколінь, що не верне…
І не забудеться, хоч скільки лине часу.
Це Хресний хід, що може підійме
Нам віру і снагу юначу.

Шинелі припорошені лежать,
І хлопців тих нема давно на світі…
Вони не зрадили, оце б усім згадать,
Що юність їх була тоді в зеніті.

Їм би кохати, зорі зустрічать,
Та долі їх інакше написали.
Над Крутами сніги летять-летять
Та душі вони наші не приспали…
Н.М.Примушко

29 січня Україна відзначає День пам’яті Героїв Крут. Від традицій не відступаємо. Тематичний День «Вшанування Героїв Крут» відбувся сьогодні в ДНЗ №13 «Берізка».

Про подвиг молодих хлопців у буремному 1918 році, які своєю кров’ю окропили рідну землю в боротьбі за волю України, назавжди залишиться в історії як символ національної честі, нескореного духу та хоробрості українського народу, розповіли вихователі Парубець Н.Г., Брикаліна Н.М., Хорешко Н.В., Вергун І.А., Божок Т.Г., Костандова І.В. , переглянули відеоролики, вражаючі ілюстрації .

На вшанування світлої пам’яті борців за незалежність, а також з метою виховання шанобливого ставлення до героїчного минулого нашої країни, пам’яті молодих студентів – борців, формування патріотичних почуттів у дошкільників, шанобливого ставлення до пам’яті Героїв Крут, дорослі разом з дітьми створили колективні роботи «Згадаймо наші Крути разом», провели конкурс пісні та поезій ( музкерівник Нагорна І.В.).

Отже, знову і знову переконуюся , що сила і ефективність національно-патріотичного виховання малих українців , визначається тим, наскільки глибоко ідея Батьківщини, її захисту , проникає в духовний світ дошкільника , громадянина, наскільки глибоко він бачить світ і самого себе очима патріота. А нам , дорослим, варто допомагати і спонукати тому становленню.

Завідувач ДНЗ №13 “Берізка” Наталія Примушко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь