Ніжинська школа може залишитися без 10-го класу

До міського голови надійшла заява від батьків учнів Ніжинської ЗОШ №13 з проханням не закривати 10 клас в їхній школі, повідомляє nizhynrada.gov.ua.

Начальник Управління освіти Ніжинської міської ради Станіслав Крапив’янський надав пояснення, що в ЗОШ №13 є проблема низької наповнюваності класів, що насамперед впливає на рівень якості шкільної освіти.

Школярі малокомплектних шкіл значно відстають в знаннях за результатами зовнішнього незалежного тестування (ЗНО) від своїх однолітків, які навчаються в наповнених школах, ліцеях чи гімназіях.

Міський голова Анатолій Лінник зауважив, що в пріоритеті повинні бути інтереси та майбутнє дітей. Органи міського самоврядування зобов’язані забезпечити якісний освітній процес. Оптимізація шкільної мережі міста створить для учнів конкурентне середовище, яке їх мотивуватиме до кращих результатів у навчанні.

Для сайту mynizhyn.com  Станіслав Крапив’янський повідомив: “Стосовно 10 класу в ЗОШ №13 було прийняте рішення: якщо до 10 класу в наступному році підуть 15 і більше учнів, то клас буде збережено. Зараз дев’ятикласників у 13-ій школі – 19”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь