Скільки грошей виділять у Ніжині на енергоефективність домівок?

 

 

 

 

Питання раціонального використання енергії та впровадження енергозберігаючих заходів на фоні постійного підвищення цін на енергоносії на сьогодні є одним із найбільш актуальних.

Оплата за теплопостачання – одна із найбільших витрат із сімейного бюджету для середньостатичної української сім’ї.

Сьогодні, 17 жовтня на засіданні бюджетної комісії у Ніжинській міській раді мова йшла про стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, ОСББ, ЖБК нашого міста.

Повідомляж сайт “Нежатин

Йдеться про утеплення будинків. Експерти зазначають, що грамотно утеплений будинок може зберігати до 70% тепла, і якщо додати в такий будинок лічильник, енергоефективні системи – то можна вдвічі менше платити за тепло.  Програма підвищення енергоефективності та енергозбереження в ЖГК міста Ніжина передбачає, що у житловому секторі можна провести заходи енергоефективності. Мова йде про заміну віконних блоків, ремонт мереж електропостачання та інше.

У 2020 році продовжиться дія державної програми “теплих кредитів” – підтримки за механізмом здешевлення кредитів, виданих населенню та ОСББ на реалізацію енергоефективних заходів – пише https://www.ukrinform.ua.

У Ніжині 10% від тіла кредиту планує відшкодовувати міська рада до кінця цього року. На 2020 рік – буде нова бюджетна програма і більша сума відшкодування.

На засіданні бюджетної комісії депутати підтримали дане рішення, проте остаточно його планують затвердити на черговій сесії Ніжинської міської ради.

Читайте також:

Уряд наступного року продовжить дію “теплих кредитів” – https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2781303-urad-nastupnogo-roku-prodovzit-diu-teplih-kreditiv.html

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь