Чи дослухається влада Ніжина до губернатора створити хаб на базі аеродрому

 

 

 

 

Днями губернатор Чернігівської області Андрій Прокопенко відвідав Ніжинський аеродром, місце базування Спеціального авіаційного загону ДСНС. Окрім ознайомлення з роботою САЗ ДСНС. У рамках візиту, він подивився й обговорив з представниками влади міста можливості розвитку Ніжинського аеродрому для використання цивільною авіацією, зокрема, вантажною.
Про це він написав у своїй сторінці на Фейсбук:
«Будемо пропрацьовувати перспективу створення потужного авіаційного вантажного хабу. Літна смуга довжиною 3 000 метрів, підтримується в належному стані й на сьогодні відповідає всім стандартам. З Ніжинського летовища в небо підіймався і один з найбільших літаків у світі – Ан-124 “Руслан”».

Відвідав Ніжинський аеродром, місце базування Спеціального авіаційного загону ДСНС Окрім, власне, ознайомлення з…

Опубліковано Андрієм Прокопенком Пʼятниця, 14 лютого 2020 р.

Також він зазначив, що Україна в 1991 році мала 50 цивільних аеропортів, сьогодні — вдвічі менше. Як відзначають експерти, нині є великий запит на відновлення вантажних аеропортів. Авіацію можна та необхідно використовувати не лише для перевезення людей, а й для транспортування вантажів. Особливо важливо це для товарів, що псуються (ліки, квіти, рослини, фрукти тощо) та товарів високої доданої вартості (електроніка). В нагоді стануть інтермодальні перевезення: міжнародний вантажний аеропорт на перетині автомобільних та залізничних шляхів.


«Одним з нагальних завдань є збереження залізничної гілки до аеропорту, яку “Укрзалізниця” хоче закрити. Побачене приємно вразило — в Спеціальному авіаційному загоні сформований професійний колектив. Зараз поставлена амбітна ціль – будівництво нового корпусу де розміщуватиметься сервісний центр AIRBUS. Після довгих обговорень вирішили реалізувати проєкт саме у Ніжині.
За словами командира спецзагону Івана Коробка, тепер у нас в області може з’явитися справжній авіаремонтний завод європейських гелікоптерів. Наразі передпроєктні роботи вже зроблені, проходять стадію замовлення проєкту», – про перспективи Ніжинського аеродрому пише Андрій Прокопенко.

Треба зазначити, про необхідність створення хабу на базі Ніжинського аеродрому і про перспективи, які після цього відкриються міста, розмови в стінах Ніжинради велись давно, зокрема в ракурсі розробки Стратегії розвитку міста. Така ініціатива сприймалась владою досить «холодно» і до цього часу не було зроблено жодних кроків у цьому напрямку. Це при тому, що всі прекрасно розуміють – дане рішення є одним з головних напрямків у втіленні стратегії потужного розвитку Ніжина. Є надія, що можливо тепер міська влада дослухається до пропозицій губернатора і почнуться активні дії у створенні транспортного хабу, адже — це  важіль впливу на економіку міста та наповнення його бюджету.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь