Нова Пошта виступила з неприємною заявою щодо посилок з Китаю

 

 

 

 

Як повідомляє прес-служба «Нової Пошти», останнім часом кількість посилок з Китаю значно скоротилася. Очевидно, справа тут в коронавірусі – люди бояться заразитися.

Чи небезпечні посилки з Китаю?

Лікарі запевняють: перед нами класичний випадок так званої «моральної паніки», коли суспільний страх перед проблемою набагато перевищує її реальну небезпеку. Коронавірус не передається через посилки, як і більшість вірусів взагалі. Якщо бактерії і грибки – самостійні форми життя, які можуть жити окремо від людського організму, то віруси – внутрішньоклітинні паразити, які щоб жити, повинні заражати. Тому посилки безпечні: вірус на них не виживає. Але страх нікуди не дівається.

Компанії та світові організації все це прекрасно розуміють. ВООЗ не накладала ніяких санкцій на Китайську Народну Республіку у зв’язку з епідемією коронавірусу. Не існує також ніякої заборони уряду України на пересилку товарів з Китаю.

Нова Пошта

Нова пошта повідомляє: ніяких обмежень на пересилку китайських товарів вона не накладала. А ось «Укрпошта» вирішила перестрахуватися: з 11 лютого поточного року всі відправлення до Китайської Народної Республіки припинені. До якого часу ця заборона буде діяти – поки що не ясно.

Проте, «Нова пошта» попереджає: всередині самого Китаю товари можуть доходити з затримками. При чому тут українці? Дуже просто. Слід розуміти, що ваші замовлення китайська пошта спочатку пересилає в умовний Пекін, а вже звідти – до Києва. Через карантин багато поштових відділень не працюють, а листоноші сидять на лікарняних. Дуже багато посилок йшло через той самий Ухань, який є епіцентром епідемії – а це величезний транспортний і логістичний вузол.

Слід зазначити, що деяке зниження товаропотоку з Китаю в січні-лютому – явище, яке не дивує нікого, хто працює з ринком цієї країни. На ці місяці припадають масштабні святкування нового року за прийнятим в країні традиційного місячним календарем. У КНР немає оплачуваних відпусток, так що вихідні на новорічні свята – єдиний шанс відпочити для сотень мільйонів робочих. Але в цьому році на звичний новорічний спад наклалися проблеми через коронавірус.

Джерело: gsminfo.com.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь