Перепис 2020: менше мільйона проживає в Чернігівській області

 

 

 

 

Станом на 5 грудня 2001 року в Україні проживало 48 млн 457 тисяч 100 осіб. Отже, кількість наявного населення зменшилась на 11 млн 167 тисяч 800 осіб (-23%).

Візіком, ГІС, геоінформаційна система, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, картографія, картографічна платформа, картографічний сервіс, карти онлайн, електронні карти, цифрові карти, карти Візікома, карта України, інтеграція карти України, карта Києва, міста, смт, села, адреси, оновлення карти, перепис 2020,

Про це повідомляє rivne1.tv з посиланням на Слово і діло.

За інформацією видання співвідношення статей в Україні залишилося таким самим — жінок більше, ніж чоловіків. Причому різниця зараз практично така сама, як і в 2001 році — майже 4 млн. Найменше чоловіків проживає в Чернівецькій області.

Якщо дивитися по регіонах, то найбільше скорочення населення зафіксували в Донецькій і Луганській областях (-59% і -56% відповідно). В інших областях також негативна динаміка, виняток — лише Київ і Київська область, де кількість населення зросла на 41,8% і 25%. Найбільше зберегла населення Харківська область — тільки 4,1% порівняно з 2001 роком.

У Києві, за даними електронного перепису населення, проживає 3 млн 703,1 тисяч осіб, у Харківській області — 2 млн 795 тисяч, в Одеській — 2 млн 347,9 тисяч.

Менше мільйона осіб проживає в Чернівецькій, Волинській, Закарпатській, Рівненській, Кіровоградській, Сумській, Чернігівській і Тернопільській областях.

Джерело: api.visicom.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь