При Ніжинському пологовому будинку вперше створили опікунську раду

 

 

 

 

У Ніжинському міському пологовому будинку (Чернігівська область) вперше створили опікунську раду. Це відбулося в рамках проєкту «ДІЄМО» за експертної підтримки Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!».

«В Україні вже є успішний досвід функціонування саме опікунських рад при закладах охорони здоров’я. Адже головна мета створення цього дорадчого органу – це по суті допомога адміністрації закладу охорони здоров’я успішно розвивати свій заклад. І досить успішно функціонує опікунська рада, коли до її складу входять представники з різних сфер (бізнесу, банківської справи, IT-сфери тощо).

Тоді люди із знаннями з різних сфер зможуть розширити можливості та перспективи розвитку закладу. Чому важливе функціонування опікунської ради? Тому, що ми всі хочемо жити в нормальних умовах у своїй громаді та користуватися якісними послугами медичних установ. А також хочемо, щоб тут залишались й наші діти. Поділитися ж своїми знаннями на благо громади – це найпростіше, що може зробити кожна людина. Тому я щиро сподіваюсь, що нам вдасться створити дійсно ефективний орган при пологовому будинку, завдяки якому заклад буде ставати кращим», – розповіла експертка Партнерства Тетяна Романова.

Зазначимо, що основними завданнями опікунської ради є:

– сприяння ефективній діяльності медзакладу шляхом підготовки пропозицій щодо удосконалення його діяльності;

– участь у плануванні та здійсненні заходів щодо залучення додаткових ресурсів на цільові потреби медзакладу та пацієнтів;

– здійснення громадського нагляду за використанням коштів медзакладу.

«Крім того, важливим завданням опікунської ради є підвищення довіри та суспільної підтримки, фінансове зміцнення та розвиток і, звісно ж, захист інтересів нашого медзакладу та пацієнтів», – пояснила юрисконсульт пологового будинку Марина Константиненко. Зараз медзаклад запрошує кандидатів до складу опікунської ради – представників громадськості, благодійні фонди та всіх, хто має бажання впливати на діяльність закладу. Участь у роботі ради є безкоштовною.

Нагадаємо, що всього в межах проєкту «ДІЄМО» до весни 2020 року планується створити та організувати діяльність щонайменше 19 наглядових, піклувальних або опікунських рад в 19 громадах України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь