Проектант кругових перехресть завітав до Ніжина й відповів на питання журналістів

 

 

 

 

Питання кругових перехресть в Ніжині не перестає бути актуальним.
21 лютого на засідання постійної депутатської комісії з бюджетних питань був запрошений виконавець проектів по круговим рухам, аби відповісти на питання депутатів та висловити свою думку на рахунок необхідності їх облаштування.
Ще на початку засідання проектант показав 6-хвилинний відеозапис, що був зроблений над перехрестям, біля зупинки ТПО, на якому було зафіксовано три майже аварійні ситуації, які на щастя не сталися, але потенційно могли. На їх думку це є привід для того, аби врегулювати дорожній рух на надонму відрізку дороги.

Читати по темі: Чи доцільно робити у Ніжині кругові рухи вартістю в понад 7 млн грн?

Проте, у представників громади виникли свої питання на цей рахунок:

Які організаційні заходи були проведені перед тим як скласти схему реконструкції перехрестя і чи були виїзди на місце?
Проектант відповів, що звісно, на місце виїжджали близько десять разів. У ході даних виїздів був проведений аналіз інтенсивності руху як автомобілів так і пішоходів.
Чи був досвід облаштування перехресть, окрім Чернігова?
Ми працюємо з 2003 року. Свої проекти втілювали в Чернігові, Полтавській, Київській, Сумській, Одеській областях.
Чи розглядали ви інший варіант регулювання дорожнього руху, окрім кругового?
Так, зокрема і з наявністю світлофора. Проте, саме круговий рух є найбільш безпечним в даній ситуації.

Були питання і до влади, щодо пріоритетності виділення коштів, а саме, чому вони були зняті з проекту по бурінню артезіанської свердловини й направлені на реконструкцію перехресть.
Міський голова пояснив, що, коли планувалось втілення цього проекту був розрахунок на співфінансування по загальнодержавній програмі «Питна вода» і сумі 7,5 млн. грн. Проте, коли ці гроші прийшли на область, в силу обставин, не були реалізовані.Тому, кошти, які були передбачені у міському бюджеті, перенаправились на перехрестя. Окрім того, безпека людей є в пріоритеті.

Також цікавило, яким чином УЖКГ та Б обирало виконавців робіт? На це начальник управління Анатолій Кушніренко відповів, що по Чернігівській області тільки дане підприємство займається такими проектами, окрім того вже має гарний досвід, прикладом чого є реконструйовані перехреся в Чернігові.
Зазначимо, що найближчим часом відбудуться громадські слухання з приводу облаштування кругового руху. Про дату час повідомимо на сторінках нашого ресурсу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь