При в’їзді до міськлікарні викрали дорожній знак: що “світить” викрадачам?

 

 

 

 

При в’їзді на територію до міської лікарні, було викрадено дорожній знак

“в’їзд заборонено”.

Про це журналістам сайту “Нежатин” стало відомо з неофіційних джерел.

Очевидці припустили, що ймовірно викрадення відбулося сьогодні вночі, бо вчора, говорять, знак ще був на місці.

Йдеться про автомобільний в’зд на територію, що біля клінічної лабораторії.

Як зазначають медпрацівники, водії часто створювали безлад: заїзджали на територію місклікарні на великій швидкості, вмикаючи гучну музику, блокуювали в’їзд для автотранспорту медичного призначення,  паркували  авто на зелених зонах, тощо. Проте, останнійм часом, поліція почала патрулювання: зупиняла порушників, попереджала, штрафувала. Після цього – автівок в рази поменшало.

Як коментують медики міської лікарні, Ніжин – місто маленьке, можливо комусь це, скажімо так, не сподобалось, і як наслідок: знак про заборону в’їзду зник.

Слід зазанчити, що Управлінням ЖКГ та будівництва було замовлено заміна старих та встановлення нових дорожніх знаків по вулиці Прилуцькій – пише nizhynnews.com. 

Та, як прокоментували нам ситуацію в даному управлінні, саме на цій території заміну знаків не проводять.

Як зазанчив головний лікар Ніжинської міської лікарні Олександр Костирко – заміну знаку не замовляли, наразі надає пояснення охоронець, який чергував цієї ночі, а потім вже будемо рухатися ділі. Тобто факт про крадіжку є.

Яке покарання світить порушникам: коментар Ніжинської поліції

Повідомлення про крадіжку дорожнього знаку з Ніжинської ЦМЛ ми не отримували та про подію дізналися від журналістів. Викрадення дорожнього знаку, які і будь-яку крадіжку майна вартість якого перевищує 210 грн. (розрахунок станом на лютий 2020 року), слідчі кваліфікують за ст. 185 КК України. До поліції має звернутися власник викраденого дорожнього знаку та надати документи, що підтверджують перебування такого на балансі і, відповідно, вартість викраденого майна. У ситуації із крадіжкою, відповідальність може наставати або за ч. 1 ст. 185 КК України, якщо вчинено однією особою (звісно, за відсутності ознак повторності), або за ч. 2 ст. 185 КК України, якщо до скоєння кримінального правопорушення причетні дві і більше особи. У такому випадку можна інкримінувати вчинення злочину за попередньою змовою групою осіб. Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Якщо ж є ознаки ч. 2 ст. 185 КК України – арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. У кожному випадку і незалежно від обраної судом міри покарання необхідно пам’ятати про наявність судимості, яка суттєво попсує репутацію.

Фото надали очевидці

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь