Глобальне потепління можливо сповільнити: висновки вчених

 

 

 

 

Фахівці з NASA впевнені – озеленення планети гальмує глобальне потепління. Якби не дерева та рослини, які висадили на планеті за останні 40 років, температура повітря була б вищою на 0.2-0.25°С.

Дослідження науковців виявило, що Земля з початку 1980 року стала зеленішою. Згідно з новими картами, на планеті продовжує з’являтися все нова і нова рослинність, що сприяє сповільненню глобального потепління, повідомляє Depo. Закарпаття.Відповідно до результатів дослідження, найбільше за останні роки висадили зелених насаджень в Індії та Китаї, де активно займаються сільським господарством, і де уряди планують зберігати та збільшувати площі під лісами. Через потепління зеленішими стали й північні та арктичні регіони.

Читайте:Глобальне потепління зіграє на користь Україні – Богдан Данилишин

Вчені з’ясували й причини озеленення планети – це підвищення рівня СО2 в атмосфері, що стимулює фотосинтез та ріст рослин. Науковці впевнені: насадження споживатимуть частину вуглекислого газу, одночасно виконуючи функцію листової транспірації, що робитиме повітря більш прохолодним. Згідно з дослідженнями, якби планета не стала зеленішою з 1980 року, температура повітря була б вищою на 0.2-0.25°С.

Рослинність гальмує глобальне потепління, підживлюючись викидами вуглецю та робить потепління помірнішим. Однак щоб на Землі й далі можна було жити – необхідно зменшувати вуглецеві викиди в атмосферу, наголошують вчені.

Як повідомляв LANDLORD, міжнародні та українські експерти спрогнозують на 80 років вперед, чим загрожує зміна клімату Україні.

Джерело: landlord.ua

Фото: pixabay.com

Читайте також: Неминуче глобальне потепління: Що Україна робить (і не робить) у боротьбі зі зміною клімату – https://zik.ua/news/2020/01/23/nemynuche_hlobalne_poteplinnia_shcho_ukraina_robyt_i_ne_robyt_u_borotbi_zi_zminoiu_klimatu_956305

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь