Чого коштувало ніжинському депутату висловлювання про війну з Росією

 

 

 

 

Наразі в Україні війна триває не лише на Сході, але й в думках та поглядах людей. Конфлікт на патріотичну тематику стався і в стінах Ніжинської міськради. Так на одному з засідань робочої групи учасників бойових дій АТО ООС було зафіксоване відео, у якому депутат міськради неоднозначно висловився на рахунок бойових дій на Сході України: «Да, я не вижу на сегодня войны с РоссиейРоссии никто официально войны не объявлял». Така позиція не нажарт обурила патріотично налаштовану спільноту.

 

Опубліковано Станіславом Прощенком Пʼятниця, 14 лютого 2020 р.

Як наслідок було складено звернення на ім’я міського голови від ГО «Патріот», ГО «Дозір «Крути» та ГО «Єдина родина Чернігівщини».  Його було озвучено на засіданні сесії міської ради 26 лютого. Представники ГО поставили вимогу відкликати з посади голови постійної депутатської комісії з земельних питань та зі складу робочої групи по розподілу земельних ділянок учасникам АТО.
Дану заяву прокоментував власне сам депутат Андрій Деркач, зазначивши, що не згоден з позицією громадських організацій, адже нічого протизаконного не зробив.

«Я ніде не назвав громадянським конфліктом війну з Росією. Я вважаю Росію агресором, і в тому числі голосував за наше спільне звернення по даній темі. Я дійсно з повагою ставлюсь до людей, які зі зброєю знаходяться на війні, що на Сході країни».
Депутати прийняли рішення і 21-им голосом підтримали звернення громадських організацій. Треба зазначити, що згідно з регламентом депутат Андрій Деркач залишається членом комісії з земельних питань.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь