Ніжинський «Ритм» – знову переможець!!!

 

 

 

 

Дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Ритм» Ніжинської дитячої хореографічної школи (керівник – заслужений працівник культури України Галина Тимошенко) –  творчий колектив, відомий в місті Ніжині і далеко за його межами тим, що ніколи не зупиняється на досягнутому.

Лише тиждень тому «Ритм» урочисто, двома святковими концертами з переповненими глядацькими залами Ніжинського міського Будинку культури, відзначив 40-річчя з часу свого створення, а вже  через декілька днів після ювілею   взяв  активну участь у VІ Міжнародному телевізійному фестивалі-конкурсі учнівської та студентської творчої молоді «Створюй своє майбутнє зараз!», що відбувся у самому серці Києва –  Урочистому Колонному залі Київської міської державної адміністрації.

Мистецький захід вже вшосте проходить  в місті Києві за підтримки  Київської міської державної адміністрації, Департаменту  освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації); постійної комісії з питань культури та туризму  Київської міської Ради;  Департаменту культури; телеканалу «Тоніс», «Київ», Українського національного радіо,  журналу «ТВ-парк»; журналу «Мир детства и чудес» та  телепроекту «Зіркафест».

Журі конкурсу – провідні фахівці в області культури і освіти, дитячої та юнацької творчості,   діячі мистецтв, зірки української естради.

Учасниками цьогорічного конкурсу «Створюй своє майбутнє зараз!» стали  близько 700  дітей (кияни та гості міста, що приїхали з різних областей України, щоб продемонструвати свої творчі досягнення).

Вихованці дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» продемонстрували високий рівень професійної та виконавської майстерності,             як результат – найвищі нагороди:

  • І місце в номінації «Бальна хореографія» /1 вікова категорія/ – вокально-хореографічна композиція  «Очі сині» (соліст – Олександр Савич);
  • І місце в номінації «Бальна хореографія» /2 вікова категорія/ – композиція латиноамериканських танців  «The Best»;
  • І місце в номінації «Бальна хореографія» /2 вікова категорія,дует/ – хореографічна композиція  «Казковий вальс» (Дует: Анастасія Денисайко та Герман Москаленко).

А ще –  КУБКИ ЛАУРЕАТІВ переможцям, ПОЧЕСНІ ГРАМОТИ  керівникам   та ПАМ¢ЯТНІ МЕДАЛІ  кожному учаснику конкурсу…

Та і це ще не все: СПЕЦВІДЗНАКА  від Департаменту молоді та спорту Виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) була вручена керівнику колективу Тимошенко Галині Львівні за багаторічні творчі досягнення та високий рівень виконавської майстерності ансамблю, особистий персональний внесок в справу підтримки та професійного розвитку талановитої молоді та з нагоди 40-річчя дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» Ніжинської дитячої хореографічної школи.

Гордість та щастя  – саме такі емоції переповнювали серця юних ритмівців, а особливо вихованців молодшої групи колективу, бо саме для них це був перший конкурс, перший виїзд з рідного міста, перший виступ перед  поважним  столичним  журі. Та вони  з гідністю пройшли перше серйозне випробування: вокально-хореографічна композиція «Очі сині» у їх виконанні заслужено здобула  найвищу конкурсну нагороду – І місце.  Наймолодше покоління «Ритму» гідно прийняло естафету творчості від своїх   старших титулованих колег-ритмівців.

Щасливі та натхненні юні ніжинські таланти  повернулися до Ніжина  з черговими вагомими здобутками, аби і надалі прославляли рідне місто на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

 

Н.Куделя,

Ніжинська дитяча хореографічна школа

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь