Майже 100 тисяч гривень: зарплата голови правління Пенсійного фонду України

 

 

 

 

Ще раз про ще раз – посадові оклади топ-чиновників

Автор цих рядків вирішила скористатися можливостями онлайн-сервісу «Доступ до правди» (https://dostup.pravda.com.ua/). Кожен його  зареєстрований користувач може отримати інформацію про діяльність українських керівників різних рівнів. В тому числі, й дані про їхні заробітки.

В світлі  недавнього «зарплат-гейту» вітчизняних міністрів мене, зокрема, цікавило, скільки отримують наші силовики – головний поліцейський країни А. Аваков та шеф СБУ І.Баканов, а також Генпрокурор Р.Рябошапка.

Ще один запит стосувався зарплати голови правління Пенсійного фонду України Є.Капінуса (на фото – в центрі).

«Доступ до правди» пообіцяв, що відповіді на запити отримаю протягом ближчого тижня. Частково це справдилося: вже через три дні я дізналася, по скільки заробили пп.Баканов та Капінус в грудні 2019-го та січні 2020-го.

Отже, першому за грудень 2019-го нарахували 87999,05 грн. стільки ж отримає за січень 2020-го  – як повідомив у своєму листі начальник фінансово-економічного управління СБУ Д. Анікін.

Зарплата другого в грудні 2019-го – 95400 грн., згідно з відповіддю в.о. директора фінансово-економічного департаменту Пенсійного фонду Л. Пухлія.

З міністерства внутрішніх справ не надійшло жодної інформації. Щоправда, зарплату Авакова в грудні минулого року для всіх повідомив  прем’єр О.Гончарук на сайті Кабміну – 186541 грн (kmu.gov.ua/). Там же й список зарплат решти міністрів та їхніх заступників.

Зате заробіток головного законника держави, Генпрокурора Р.Рябошапки ніхто розкривати наразі не поспішає, я все ще чекаю відповіді.

Тим часом, відомі ще й такі цифри: середня зарплата працівника поліції в Україні – 11100 грн. (дані сайту work.ua/). Сума середньої пенсії – 3082, мінімальної – 1638 грн. (сайт Пенсійного фонду, pfu.gov.ua/).

Людмила Пустельник, Global Village

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь