Через коронавірус у Ніжині вводять обмежувальні заходт

 

 

 

 

 5 березня в Україні зафіксовали 1 випадок захворювання на коронавірус. Зараз 4 з підозрою на дану хворобу. Серед населення країни починається паніка, а разом з тим обмежувальні заходи.

На засіданні виконкому у Ніжинраді обговорювалось доцільність тимчасового проведення масових заходів в навчальних закладах – в школах та садочках. Це в першу чергу стосувалось святкування 8 березня. Такі заходи члени виконкому підтримали. Та в ході обговорення завідуючий відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського міськрайонного відділу ДУ “Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України” Степаненко В.А. повідомив, що задля безпеки населення варто обмежити скупчення людей у місцях проведення масових культурних та спортивних заходів, зокрема тих, які проводяться в закритих приміщеннях.

«Вірус небезпечний, швидко поширюється, а тому варто убезпечити населення й обмеження скупчення людей є необхідністю. Адже у святкові дні багато людей повертається з інших країн, де реєструється коронавірус, додому, а це є певною небезпекою, адже вірус проявляється в терміні 14 днів, і наразі людина не може знати, чи наявний в неї в організмі даний вірус», – прокоментував Степаненко.

Тож члени виконкому вирішили підтримати рекомендацію обмежити в Ніжині проведення концертів та інших масових заходів. Термін такого обмеження є невизначеним і буде відстежуватися за загальною ситуацією в Україні по захворюваності на коронавірус.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь