Чернігівщина: поліція розшукує шахраїв-зухвальців, які обманюють пенсіонерів

 

 

 

 

Поліція розшукує шахраїв-зухвальців, які граючи на емоціях літніх людей та залякуючи втратою заощаджень, переконують пенсіонерів здійснити обмін грошей на «нові» банкноти, які у підсумку виявляються сувенірними.

Щороку поліцейські зведення повняться повідомленнями про ошуканих громадян, які повірили пройдисвітам і взяли участь у черговій «грошовій реформі», обмінявши «старі» гроші на «нові». В результаті потерпілі втратили заощадження, відкладені про всяк випадок.

Шахраї як добрі психологи обирають своїх жертв якраз серед людей старшого покоління, які дійсно пережили кілька обмінів грошей, і яких неважко переконати, що влада знову проводить чергову грошову реформу.

Як це відбувається?

Добре вдягнений чоловік чи жінка приходять до самотнього пенсіонера й починають лякати господаря фразами на кшталт «а ви що, не чули, в країні міняють гроші, можете не встигнути». У результаті  психологічної обробки господар погоджується на обмін. У обдурених навіть не виникає сумнівів у правдивості інформації, адже непроханий гість так яскраво змальовує перспективу втратити заощадження «як колись, тридцять ороків тому». Протягом одного дня на Чернігівщині жертвою шахраїв стали троє пенсіонерів. Так, у Носівському районі бабуся 1939 року народження віддала шахраю 10 тисяч гривень, а у Чернігівському районі жінки 1933 і 1943 років народження втратили через довірливість по 15 тисяч гривень.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – карається виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Поліція нагадує, що в Україні не проводиться ніяких грошових реформ і закликає молодших членів родини поінформувати своїх старших родичів про небезпеку подібних маніпуляцій з фінансами.

Джерело: cheline.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь