Без скандалів та інтриг: що відомо про гурт Go-A і його солістку з Ніжина

 

 

 

 

У фіналі Національного відбору стало відомо, що представляти Україну на пісенному конкурсі Євробачення в Роттердамі цього року буде фольктроник бенд Go-A. До презентації пісні на відборі, гурт був маловідомий великій публіці. Але з перших же нот зміг привернути увагу глядачів та завоювати прихильність як залу, так і суддівства. Знайомимося з дивовижними музикантами трошки ближче.

1. Назва колективу символізує повернення до початку джерела, об’єднує у собі англійське слово «Gо» – іти, та грецьку літеру «А» альфа, що означає первопричину всього світу. Гурт вважається київським, але майже всі музиканти, які входять до його складу, родом з різних куточків України. З Києва лише засновник гурту – Тарас Шевченко.

7 маловідомих фактів про гурт Go-A, переможців Національного відбору Євробачення 2020 | Her Beauty

2. З початку утворення склад групи змінювався 14 разів. Наразі колектив складається з солістки Катерини Павленко, мультиінструменталіста Тараса Шевченко, сопілкаря Ігоря Діденчука та гітариста Івана Григоряка. Всі учасники групи, окрім Діденчука, раніше грали важкий рок. А Ігор Діденчук грає більше ніж на 30-ти музикальних інструментах.

7 маловідомих фактів про гурт Go-A, переможців Національного відбору Євробачення 2020 #2 | Her Beauty

3. За вісім років існування гурт випустив лише один сольний альбом. Це сталося у 2016 році. Пластинка називається «Іди на звук». І хоча гурт майже не з’являвся на телебаченні, вони давно приймають участь у відомих музичних фестивалях, таких як Jazz Koktebel, Гогольфеста, Країни мрій, Білі ночі. Go-A вже виступали в таких країнах як Польща, Ізраїль та Білорусія.

7 маловідомих фактів про гурт Go-A, переможців Національного відбору Євробачення 2020 #3 | Her Beauty

4. Гурт Go-A стали початківцями нового направлення в українській музиці, всі інші гурти, які складають пісні у стилі український транс з’явилися значно пізніше. Цей жанр поєднує танцювальний біт, африканські барабани та етнічний фольк. Гурт збирається представляти на Євробаченні пісню «Соловей» лише українською мовою, без перекладу на англыйську. Для Європи та самого конкурсу це виступ поза форматом. Але співачка впевнена, що такого фольклору, як в Україні, немає ніде у світі.

7 маловідомих фактів про гурт Go-A, переможців Національного відбору Євробачення 2020 #4 | Her Beauty

5. Перша пісня гурту «Колядка» з’явилася в Інтернеті у 2012 році. Але популярність гурту приніс трек «Веснянка». Він переміг у конкурсі The Best Track in Ukraine. Шість місяців трек займав перше місце у хіт-параді радіостанції KissFM. Також гурт співпрацював з українською співачкою Katya Chilly, вони записали разом різдвяний сингл «Щедрий вечір».

7 маловідомих фактів про гурт Go-A, переможців Національного відбору Євробачення 2020 #5 | Her Beauty

6. Солістка гурту Катерина Павличенко за фахом диригент народного хору, фольклорист. Крім того, що вона співає в гурті, вона пише власні пісні та вірші. Публікує їх під псевдонімом Monokate. А з 2017 року Катерина ще керує хором ветеранів «Вересень життя» при міському будинку культури у місті Березань на Київщині. Для натхнення та збереження національних пісень, Катерина їздила по українських селах у фольклорні експедиції та записувала пісні, які співали старенькі бабусі.

7 маловідомих фактів про гурт Go-A, переможців Національного відбору Євробачення 2020 #6 | Her Beauty

7. Спочатку гурт планував виступати з іншою, більш форматною для конкурсу Євробачення, піснею. Але, порадившись, вирішили по перше за все залишатися собою і не змінюватися заради пісенного конкурсу. Для музикантів головне, щоб їх творчість подобалася людям і вони впевнені що зробили вірний вибір.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь