На Чернігівщині “продали Леніна”: що куплять за виручені гроші?

 

 

 

 

«Музичний фонтан з підсвічуванням, обладнання для райлікарні, матеріали для ремонту Будинку культури і гідропарку …» – в Сновську обговорюють (по другому колу), на що витратити кошти, отримані за недавно проданий пам’ятник Леніну. Скульптуру заввишки 5,67 м зняли з постаменту ще в 2016-му. В жовтні минулого року міськрада намагалася  продати її через систему «Prozorro». Тоді стартова ціна за 5,5 тонн міді і сплавів була 340 тис. грн. Таку суму назвали експерти Чернігівського ТОВ «Аксіома».

Перед тим як виставити пам’ятник на аукціон, міськрада провела перше обговорення. Тоді більшість городян висловилося за фонтан. Його запропонували побудувати на місці, де до сих пір знаходиться постамент. Але, як виявилося, ділили шкуру невбитого ведмедя – на скульптуру не знайшлося жодного покупця! Щоб не віддавати за безцінь (наступний етап аукціону передбачає зниження оголошеної вартості наполовину), пам’ятник зняли з торгів.

У лютому цього року спробу повторили. На цей раз було два покупці – ТОВ «Трейд Інвест Сталь» і ТОВ «Розвиток-СВ». В ході торгів стартова ціна (на цей раз вона була 326 823 грн) зросла до 375 104 грн. Стільки запропонувало «Розвиток-СВ». Це товариство і перемогло. Воно зареєстровано в Запоріжжі. Основним видом діяльності зазначена оптова торгівля, зокрема ломом.

-Для початку поріжемо, – коротко відповідає на питання про те, що будуть робити з пам’ятником, керівник ТОВ Дмитро Савченко. Каже: цим цікавляться багато (телефон товариства вказано на його сторінці в Інтернеті).

Тим часом в Сновську, не чекаючи, коли міськрада знову оголосить обговорення, почали дискусії в соціальних мережах.

Прагматики пропонують витратити отриману суму на медицину, романтики і раніше відстоюють фонтан.

Хто переможе, стане відомо пізніше. Зараз із повною впевненістю можна стверджувати лише одне: грошей «за Леніна» на щось суттєве не вистачить. Ні на фонтан (в сусідній Мені він обійшовся майже в 1,5 млн грн), ні на нове медобладнання (цифровий рентгенівський апарат, якого гостро потребує райлікарня, вартість якого більше 2 млн грн), ні – тим більше – на комп’ютерний томограф (близько 12 млн грн).

Анна Єфименко, «Гарт» №10 (2970) від 5 березня 2020

Фото з мережі

Читайте також: На Чернігівщині вчергове продали пам’ятник Леніну. А що з ніжинським? – http://nezhatin.com.ua/2020/02/28/na-chernigivshhyni-vchergove-prodaly-pam-yatnyk-leninu-a-shho-z-nizhynskym/

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь