Працівникам ніжинського “Школяра” нема за що жити?

Введений карантин у школах Ніжина – радісна новина для дітей. Дорослі ж зіткнулись з певними складностями: починаючи з батьків, які мають забезпечити догляд за дітьми вдома у свій робочий час, і закінчуючи працівниками підприємств, які обслуговують навчальні заклади і матимуть проблеми з заробітною платою.

Одним з таких є КП «Школяр». На засіданні виконкому 12 березня керівник підприємства Лариса Чернишова повідомила про складне фінансове становище організації.
«По Закону України, під час простою підприємство має сплачувати 2/3 заробітної плати працівникам. Але у зв’язку з цьогорічним навчальним процесом навіть це зробити неможливо. Оскільки у січні тривали канікули, у лютому карантин і в березні знову – школи закриті. Оскільки прибуток нашого підприємства напряму залежить від навчального процесу, ми опинились у складній фінансовій ситуації, яка триває вже три місяці, а людям потрібно за щось жити. Що порадите», – звернулась до членів виконкому Лариса Чернишова.
Треба зазначити, що на підприємстві зараз працює близько 60 осіб.
Вислухавши, міський голова зазначив, що питання буде вивчати відділ економіки, і можливо – це буде компенсація з бюджету. «Ми не готові дати остаточної відповіді. В такій ситуації як ваше, наразі опиняється багато підприємств», – прокоментував очільник міста.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь