Виплата пенсій та субсидій в умовах карантину: в уряді зробили важливу заяву

 

 

 

 

Заборгованість за несплату комунальних послуг на понад два місяці впливає на отримання субсидії на наступний опалювальний сезон, тож потрібно погасити борг до травня цього року.

Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко під час брифінгу.

За його словами, близько ⅔ отримувачів соціальних виплат та допомог отримують їх через перекази та банківські картки, тому для цих громадян жодних змін у термінах отримання відповідних виплат не буде.

“При цьому майже третина одержувачів пенсій та соцдопомог – особливо маломобільних груп – отримує їх через “Укрпошту” шляхом доставки безпосередньо додому. Наразі такі виплати також здійснюються відповідно до графіків. Працівники Укрпошти працюють у звичайному режимі”? – зазначив він.

Також Музиченко спростував фейки з мережі про те, що у разі несплати за комунальні послуги до 20-го числа місяця, українців позбавлять пільг та субсидій:

“Оскільки рівень оплати за ЖКГ і наявність чи відсутність заборгованості не впливає на право отримання пільг чи субсидій до завершення опалювального сезону”, – додав він.

За його словами, наявність заборгованостей за несплату комунальних послуг на понад два місяці впливає на отримання субсидії на наступний опалювальний сезон, що визначатиметься аж з травня 2020 року:

“Таким чином важливо, щоб у травні поточного року в отримувачів пільг та субсидій була відсутня прострочена на понад два місяці заборгованість”, – пояснив Музиченко.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь