Чиновників на Чернігівщині стане менше?

 

 

 

 

Голова ОТГ, він же міський (селищний) голова, голова райдержадміністрації, голова райради — зараз аж троє головних начальників майже у кожному районі області. Навіть якщо залишилось у тому районі менше двадцяти тисяч жителів. Між керманичами часті конфлікти за вплив і доступ до бюджетних грошей, і всі вони сподіваються досидіти у кріслі до пенсії.
А не вийде. Автоматично скоротять до кінця року.
Таку гучну заяву зробив новий прем’єр-міністр Денис Шмигаль:
«Ми у кінці року автоматично скоротимо обласні державні адміністрації та районні державні адміністрації. Люди не втратять роботу, вони перейдуть працювати у новостворені органи та управління місцевими громадами. Місцеві громади сьогодні вже турбуються про створення бізнесів, тому це якраз ті механізми, які Кабмін зможе використовувати для розвитку».
У листопаді 2019 року Шмигаль, на той час голова Івано-Франківської ОДА, розповідав:
«У наступному році влада зміниться. Буде два рівні — рівень громад і буде обласний рівень. Районів не буде. В наступному році восени будуть обрані голови і депутати громад. Також будуть обрані депутати обласної ради, яка буде замість облдержадміністрації мати виконавчий орган — виконком. Який він буде за чисельносте — поки не знаю. Обласна рада буде скорочена, можливо, не вдвічі, але якесь значне скорочення кількості депутатів буде».
А ще він хотів таке:
«Облрада і виконком будуть відповідати за обласні об’єкти — обласні дороги, обласна лікарня, екстрена медицина, інтернати і все, що стосується обласного рівня. А все інше — будуть прямі міжбюджетні трансферти громадам. Це дасть певну незалежність громадам, буде відповідальність голів громад за ефективність використання коштів».
Чи справді так буде? Хто знає. Ще невідомо, чи протримається до кінця року нинішній уряд. Більш того, час від часу у публічному просторі проскакують навіть слова про дострокові парламентські вибори. А 7 березня нардеп від «Слуги народу» Олександр Нубійський налякав дефолтом. Мовляв, може бути у травні.
Що таке дефолт? По-простому, це долар по 120 гривень.
Ольга Макуха, тижневик «Вісник Ч» №11 (1765), 12 березня 2020 року
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь