Олександр Костирко прокоментував смерть ніжинки від пневмонії

 

 

 

 

У соцмережі Фейсбук серед ніжинців продовжують ширитись чутки на рахунок поширення коронавірусу. Відтак днями з’явилась інформація про смерть жінки у лікарні від пневмонії. Дехто висловлював підозру, що причиною смерті став недіагностований коронавірус.

Генеральний директор Ніжинської центральної лікарні Олександр Костирко прокоментував дану ситуацію на засіданні виконкому 19 березня:

“Жінка, яка працювала у пологовому будинку, поступила до нас в лікарню у вкрай тяжкому стані й на жаль померла. Вона мала діагноз — негоспітальна пневмонія, вірусно-бактеріального генезу. Діагноз COVID-19 їй не виставлявся. На рахунок контактування з людьми, вона не мала його з тими, хто попередньо перебував у країнах де наявний спалах коронавірусу. І сама не виїжджала за кордон. Є інформація, що її син 20 лютого повернувся з Чехії. Весь період лікування матері він не мав ознак респіраторного захворювання і був присутній з нею до останнього дня. Треба зазначити, що він повернувся у Ніжин 20 лютого, а його мати захворіла 9 березня. Звернулась до сімейного лікаря, і він пропонував її госпіталізацію в стаціонарі. На жаль вона відмовилась. 10 березня її оглянув лікар. До нас вона потрапила 14 березня вже у тяжкому стані. На 4 день жінка померла.

Біологічне середовище жінки відібрано і знаходиться в Чернігівському лабораторному центрі. Чекаємо результат.

Звертаю увагу, що не потрібно говорити про людей, які працювали за кордоном, а потім повернулись у рідне місто, що вони є носіями коронавіруса. Ми повинні мати настороженість, але свідому і аргументовану. Зараз не має бути паніки”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь