Як працює базар у Ніжині і чи є покупці. Фоторепортаж

 

 

 

 

Оголошених у країні карантинних заходів, якими заборонили роботу базарів, дотримуються не всі ніжинські торгівці. Журналісти NizhynNews перевірили, чи працюють ніжинські ринки, побувавши на продуктовому та речовому.

Ранок 19 березня, четвер – на ніжинському речовому ринку пусто! Поодинокі продавці, які все ж наважилися вийти на роботу, отримують від адміністрації ринку усне попередження та, не сперечаючись, закривають торгові ятки та йдуть додому. Тай й покупців негусто.

Сусідній продуктовий працює у звичному режимі. Тут жваво торгують харчами. Можна вільно придбати молочку та м’ясо. Хоча й там відвідувачів одиниці.

«Стоїмо дивимося один на одного, покупців немає», – бідкається продавчиня офочево-фрукової ятки.

Трохи краща ситуація із торгівлею у м’ясному павільйоні, хоча і там покупців не багато. На прилавках вдосталь продукції. Продавці майже всі дотримуються рекомендацій адміністрації ринку та здійснюють торгівлю у медичних масках.

«Так, не звично, не зручно, але що ж вдієш. Головне аби не закрили нас. Ми готові виконувати всі умови та дотримуватися всіх застережень, аби тільки без роботи не залишитися», – каже продавчиня м’ясного павільйону Ірина.

Крім продуктів бачимо поодинокі торгові точки із засобами гігієни. Такою продукцією Постанова кабміну дозволяє торгувати, так само як і продуктами харчування та засобами зв’язку.

Попередження про відповідальність у разі порушення умов торгівлі на час карантину розміщені по всій території ринку.

Крім того немало і покупців прийшли на ринок у медичних масках та рукавичках.

Не реагує на карантинні обмеження лише стихійна торгівля, яка взагалі ні на що ніколи не реагує. З землі продають молоко, рибу, м’ясо та інші продукти.

“Це ж домашні продукти, хороші. Треба ж нам якось заробити на ті ж маски, і ліки”, – аргументують продавці-стихійники.

Деякі з них кажуть, що у небезпеку вірусу не вірять, але маски все ж одягнули.

Покупці зізнаються, що свідомо ставляться до заборон і обмежень, проте роботу ринку не критикують. Тим часом продавці запевняють, що припиняють роботу повність за першої ж потреби.

Вікторія Коломійченко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь