В Ніжині аферисти замінили сувенірами заощадження бабусі

 

 

 

 

До редакції ЧЕline звернулась родичка немолодої жительки Чернігівщини, яку нещодавно ошукали аферисти. Це, так би мовити, виплеск емоцій і заклик до усіх пенсіонерів бути обачнішими.

Як і більшість представників свого покоління, 83-річна жінка заощаджувала з мінімальної пенсії гроші та зберігала їх, як то кажуть, «у шкарпетках» удома. Економісти називають це «фінансовою подушкою», а в народі кажуть «похоронні». Заощаджена сума становила середню зарплату киянина, але бабця з Ніжина відкладала її багато місяців, економлячи на власних потребах.

17 березня
, коли до пенсії залишалося ще багато часу, а жінці знадобились ліки, вона витягла із заначки одну купюру та пішла до аптеки. Здивована аптекарка повернула гроші з вигуком: «Що за папірець ви мені підсовуєте!». З’ясувалося, що це – сувенірна купюра, яку зазвичай вішають на холодильник для фінансової вдачі.

Повернувшись додому, стривожена пенсіонерка вдягла окуляри, передивилася свої заощадження та зрозуміла, що всі гроші в пачці є сувенірними. До цього жінка ніде гроші не міняла, просто складала ті купюри, що їй давала поштарка з пенсії.

За місяць до інциденту до жінки приходили дівчата, які начебто займалися переписом населення та намагалися виявити інформацію про склад сім’ї, місце проживання дітей. Стурбовані родичі дізналися з офіційних джерел, що перепису в місті немає. Проте, найімовірніше, саме того дня відбулася підготовка до крадіжки.

Поліція, яка виїхала на місце злочину, проінформувала про відсутність подібних інцидентів у місті. Проте, за цинічним сценарієм крадіїв, виявити таку крадіжку одразу важко, адже пачка з грошима начебто лежить на місці, а в хаті нема жодних ознак зламу. Підсліпуватий пенсіонер не зрозуміє, що його обікрали, поки не прийде в магазин, на ринок або до аптеки з отаким «сувеніром».

Наразі пенсіонерка, яка має серцеву хворобу, намагається прийти до тями та дотягнути до наступної пенсії, адже діти в умовах обмеженого пересування в країні не можуть до неї приїхати. Будьте уважними до чужих людей у своїй хаті, перевіряйте їхні документи та не надавайте зайвої інформації стороннім!

Джерело: mynizhyn.com

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь