Видатні люди солідного віку: хірург із Ніжина, який зробив 35 тисяч операцій

 

 

 

 

64 роки зі скальпелем у руках

зустрів початок і закінчення війни на чергуванні

В одному із телевізійних шоу талантів є учасники, які незважаючи на поважний вік, бадьорі, веселі і готові до пригод і слави. У кожного з них приголомшлива біографія і унікальний талант, який вони натхненно демонструють глядачам.

Пише сайт «Нежатин»

Людина поважного віку, хірург із Ніжина –  Федір Коваль розповідає, де зустрів початок Великої Вітчизнної війни, та як почув звістку про Перемогу.

На момент 2017 року Федір Данилович працював військовим хірургом, в цілому має стаж роботи 77 років, (з них 64 роки хірургічного стажу), зробив близько 35 тис. операцій

До 2004 року працював екстреним хірургом, потім – хірургом в дитячій поліклініці (м. Слов’янськ-на-Кубані (Краснодарський край)

Про нього говорять:

Перший халат – його друга шкіра, скальпель – продовження його руки, хірургія – його пристрасть, і медицина – його життя. Кумир медсестер, легенда операційних – Федір Данилович Коваль.

Розповідь лікаря:

У 1940 році закінчив фельдшерську школу і працював в хірургічному відділенні Ніжинської міської лікарні черговим фельдшером.

У 1941 році, коли почалася війна, я був на чергуванні і о 5 годині ранку до нас у відділення прийшов головний лікар і сказав: діти (він до нас так звертався) ви чуєте вибухи?

Ми говоримо: так, це напевно навчання. А він каже: це Німеччина нам оголосила війну. Ось так почалася для мене війна.

А Перемогу я зустрів на чергуванні у військовому госпіталі (є така станція Пісчанка) там в госпіталі після поранення я лікувався і там же залишився працювати.

Секрети його довголіття прості: любить манну кашу на молоці з цукром, м’ясні страви і сало. А ще говорить, що за медичними показаннями людина повинна на добу споживати не більше але і не менше 30 грамів алкоголю.

До увашої уваги відео – розповідь хірурга:

Можливо, у Федора Даниловича Коваля є родичі, які проживають у Ніжині, в Україні або за її межами? Цікаво було б дізнатися, де він знаходиться зараз, як себе почуває, і чи планує святкувіати 100-річний ювілей?

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь