Голова МОЗ попередив, що чекає на Україну з коронавірусом

 

 

 

 

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець виступив із попередженням про те, що чекає на Україну у зв’язку з пандемією нового коронавірусного захворювання.

«Коронавірусна хвороба вже шириться Україною. Щодня ми отримуємо результати лабораторних тестів із новими підтвердженими випадками, і, на жаль, поки що їх ставатиме більше», – застеріг він.

Водночас, сказав він, поки що українська статистика менша, ніж у багатьох європейських країнах. «Але сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, хибно. Найважче попереду. Вірус буде ширитися», – попередив міністр.

«Ми бачимо, що у випадку розвитку найгірших сценаріїв система охорони здоров’я розвинутих європейських країн не витримує навантаження. Попри те, що у нас є багато талановитих професійних лікарів, сама недореформована медична система України значно слабша за європейські, і нам буде значно важче прийняти потужний удар, якого може завдати коронавірус при найгіршому сценарії. Але ми ще можемо не допустити цього дотриманням режиму карантину», – наголосив він.

«Як міністр охорони здоров’я, я наполягаю: залишайтеся вдома, мийте руки, тримайте дистанцію. Байдужість до карантину та нехтування правилами може коштувати життя. Подбайте про власну безпеку, піклуйтеся про стареньких родичів та не ігноруйте перших симптомів респіраторних захворювань», – закликає Ємець.

Він просить усіх своєчасно звертатися до лікарів і не ставити під загрозу своє життя й здоров’я своїх близьких.

«Наше завдання – убезпечити людей, що перебувають у групі ризику, а це люди похилого віку. Всі ми маємо виконувати правила, аби сповільнити поширення хвороби. Піклуйтеся одне про одного та залишайтеся вдома», – додав голова МОЗ.

Загалом в Україні на цей час є 26 підтверджених випадків коронавірусного захворювання COVID-19, із них три людини померли, одна вже видужала. Через розповсюдження вірусу надзвичайну ситуацію регіонального рівня природного характеру оголосили вже в чотирьох областях України: Дніпропетровській, Чернівецькій, Житомирській і Київській.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 255 305 випадків коронавірусного захворювання, з них 10 444 від нього померли, 87 351 уже видужали.

Джерело: radiosvoboda.org

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь