Аваков пропонує ввести “карантинну” соцдопомогу та пільги на “комуналку” до 75%

 

 

 

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує на час карантину передбачити пільги на комунальні платежі.

Про це голова МВС написав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

За його словами, більшість людей в Україні живуть, не маючи заощаджень – “багато сімей живуть, що називається, від зарплати до зарплати”.

“Багато підприємств зупиняються, карантинні заходи змушують закриватися примусово багато маленьких компаній і бізнесів. Пройде місяць і у людей може банально не вистачати коштів, щоб підтримати себе, сім’ю – купити їжу і ліки. Для багатьох це проблема і страх №1 зараз. Це – на жаль факт, який не можна не враховувати”, – зазначив міністр.

Він розповів, що в уряді, разом з прем’єром і президентом, обговорюється ця проблема, та висловив думку, буде “швидке рішення” щодо цього.

Зокрема Аваков пропонує наступні заходи.

Захід №1.

Повинні бути введені спеціальні виплати з державного бюджету – як кризове забезпечення у зв’язку з вимушеним безробіттям. Для тих, хто в період карантину залишився без засобів для існування, повинен бути розроблений механізм доступної, простої допомоги – без черг в соцзабезах і бюрократії. Наразі невідомо, якою буде ця сума. Але на думку міністра, вона повинна скласти близько 2500 -3000 грн на місяць.

Захід №2.

На час карантину передбачити пільги по ряду комунальних платежів до 50% -75%.

Захід № 3.

На державному рівні, на час карантину, зупинити нарахування відсоткових ставок за категоріями кредитів для приватних осіб – домовившись з банками-кредиторами в рамках механізму можливого компенсаторного регулювання фіскального навантаження. Зупинити виконавчі провадження щодо вилучення боргів і майна у приватних осіб на час дії карантину.

Захід №4.

На державних підприємствах і держслужбі, підприємствах бюджетного фінансування заборонити звільнення працівників або відправку їх в неоплачувані відпустки. Компенсації втрат і витрат на цих підприємствах відрегулювати в міжбюджетних та господарських відносинах – не перекладаючи це на людей. Звернутися до підприємств інших форм власності – по можливості (ясно, що маленькі не зможуть) – дотримуватися подібних дій.

Нагадаємо, станом на ранок 23 березня від коронавірусу COVID-19 загинула 14 641 людина, кількість заражених коронавірусом зросла до 336 000.

Джерело: Depo.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь