Ніжинські підприємці проігнорували карантин і отримали чималі штрафи

 

 

 

 

Від початку дії на території України обмежень та заборон пов’язаних із карантином Ніжинським відділом поліції на постійній основі проводяться заходи направлені на профілактику їх порушень.
Зокрема, діючі патрулі та додатково створені наряди на території міста та району перевіряють роботу суб’єктів господарювання, які передбачають приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, спорт клуби, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення (перукарні, салони краси, майстерні, сервісні центри). Окрім цього, перевіряються робота пасажироперевізників, зокрема, дотримання водіями встановлених лімітів кількості пасажирів, що одночасно перебувають у салоні автобуса.  З суботи 21 березня на території міста пасажирський транспорт не курсує взагалі.
Поліцейськими розроблено спеціальний бланк письмового попередження про відповідальність за порушення карантинних обмежень, який вручався підприємцям в обмін на зобов’язання не порушувати вимоги законодавства. Всього виготовлено та роздано понад півтори сотні таких письмових попереджень і багато хто вирішив дослухатися до вимог поліції. Відносно ж тих хто заборонами кабміну знехтував, поліцейськими складаються адмінматеріали за новою для нас статтею КУпАП, а саме 443  (Порушення правил щодо карантину людей).
Лише протягом трьох днів задокументовано 11 порушень, з них 10 у м. Ніжині. Незважаючи на значні штрафи (17000-34000 грн.), а для посадових осіб – від 34 000 до 170 000 грн., підприємці міста і окремі громадяни вирішили ризикувати, аби лиш не припинити заробляти. Нажаль, ніхто з них не розуміє, що в умовах пандемії ризики не лише фінансові. Зараз мова йде про життя і здоров’я людей.
Протоколи складено відносно підприємців-власників магазинів меблів, господарчих товарів, дитячого одягу, будівельних матеріалів (+ 1 у районі).
Окрім цього виявлялися факти порушень на центральному ринку м. Ніжина по вул. Московська/Покровська: за торгівлю квітами, саджанцями дерев, речами для тварин та господарчими товарами, які аж ніяк не можна віднести до категорії «засоби гігієни», торгівля якими дозволена нарівні з продуктами харчування.
Всі складені протоколи будуть направлені до суду для розгляду та прийняття рішення. І не треба думати, що за відсутності відповідної судової практики вони будуть скасовані чи закриті. Ні. Наразі вже є судовий прецедент. 20 березня Шевченківський районний суд Києва виніс перше судове рішення у справі про порушення правил карантину. До відповідальності притягнуто жінку за торгівлю з рук продуктами харчування у не встановленому місці. Дії жінки розцінено як порушення санітарно-протиепідемічних правил в період дії карантину. Виручених за три дні коштів від незаконної торгівлі, навряд чи вистачить жінці на сплату штрафу у сумі 17 000 грн.
Користуючись нагодою, зайвий раз закликаємо громадян не порушувати встановлені обмеження та заборони пов’язані з дією карантину!
Від того наскільки точно та неухильно кожен із нас буде виконувати елементарні правила, залежить тривалість їх дії. Ті ж х то все ж вирішив ігнорувати заборони уряду, готуйтеся нести за це відповідальність. Механізм існує. Вирішувати вам.

Ніжинський відділ поліції
Фото з мережі
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Ніжинські підприємці проігнорували карантин і отримали чималі штрафи

  1. А цікаво – коли будуть накладати штрафи на супермаркети за торгівлю не продовольчими товарами ? Чи їм можна ? І це при тому що вони торгують в закритому приміщенні при скупченні ! Логічно було б навпаки закрити великі магазини і дозволити дрібну торгівлю на повітрі .

Залишити відповідь