У ці міфи багато людей ще досі вірять.

Мати гарний імунітет хочеться більшості людей. Однак не всі знають, як працює ця система організму. У результаті з’явилося багато міфів про імунітет. Лікарі закликають не вірити хоча б у ці три, інформує Ukr.Media.

Відсутність щеплення від грипу допоможе виробити природний імунітет

Вакцини досі залишаються суперечливою темою для обговорення. Багато людей уникають їх, маючи впевненість у тому, що організм сам виробить імунітет.

“Якщо ви відмовляєтеся від щеплення, ви можете отримати природний імунітет, але за умови перенесення хвороби. У деяких випадках це може бути небезпечно для життя”, — зазначає доктор медичних наук Аріелль Левітан.

Крім цього, відмова від щеплень наражає на небезпеку людей зі слабким імунітетом, які не можуть отримати вакцину і яких ви можете заразити.

Вітаміни у великому дозуванні зміцнять імунну систему

Лікар Левітан зазначає, що приймання вітамінів у великій кількості після того, як імунітет вже постраждав, неефективний.

“Найкращий спосіб допомогти імунітету — правильно харчуватися, регулярно відпочивати, займатися спортом і споживати вітаміни, якщо є якийсь їх дефіцит”.

Ніс і горло — головні гравці імунної системи

Попри те, що більшість інфекцій потрапляють до організму через слизові оболонки, дедалі важливішою у питаннях імунітету є мікробіота кишківника. Ці бактерії безпосередньо взаємодіють з імунітетом, створюючи антитіла для боротьби з хворобами. Щоб їх підтримати, потрібна правильна дієта.