Що допомодже від підвищеного тиску: народні методи

 

 

 

 

На гіпертонію страждають більше мільярда жителів Землі. Багато хто і не знає про свій діагноз.

Високий тиск найчастіше зустрічається у людей, які живуть у постійних стресах, мають погані звички та нерегулярно харчуються. Гіпертонія часто з’являється у молодих людей.

Артеріальний тиск вважається високим або підвищеним, якщо систолічний кров’яний тиск дорівнює або перевищує позначку 140, діастолічний кров’яний тиск дорівнює або перевищує 90.

Ми підібрали 7 народних методів, які допоможуть знизити тиск.

1. Вода
В домашніх умовах можна потримайте під холодною водою руки кілька хвилин. Наприкінці процедури можна побризкати на обличчя холодною водою і прикласти змочену ганчірку на сонячне сплетіння.

2. Чай з м’ятою
Також досить поширеним засобом від підвищеного тиску є звичайний чай з м’ятою або суміш зі склянки мінеральної води, столової ложки меду і соку половини лимона. Випити напій потрібно за один раз. Тиск знижується на 15-20 пунктів впродовж 20-30 хвилин.

3. Лимон, мед і часник
Візьміть пів склянки меду, лимон перетріть на тертці разом зі шкіркою. Потім додайте п’ять зубчиків часнику і все це розмішайте. Цю суміш поставте в темне місце на тиждень. Вживайте тричі на день по одній чайній ложці. Зберігайте лікувальний засіб в холодильнику.

4. Журавлина
Чудовий народний засіб від підвищеного тиску – ягоди журавлини. Дві склянки журавлини змішайте зі 100 грамами цукру, нагрійте та доведіть до кипіння. Вживайте перед їжею по одній склянці.

5. Глибоке дихання
Щоб трохи знизити тиск, потрібно робити спеціальну дихальну вправу. Глибоко вдихніть, а потім повільно видихайте протягом 5-7 секунд. Через 1-2 хвилини такої гімнастики тиск має трохи знизитися.

6. Компрес з яблучного оцту
Продукт розводять з водою в рівних пропорціях. Отриманою сумішшу просочують шматочок тканини, який прикладають до ніг. Яблучний оцет позитивно впливає на серцево-судинну і нервову систему, швидко нормалізує показники артеріального тиску.

7. Лід
Кубиком льоду масажують шийні хребці. Коли лід розтане, шкіру витирають насухо. Потім беруть 3-5 крапель камфорного масла і 15 хвилин розтирають охолоджену ділянку. Цього часу достатньо, щоб артеріальний тиск нормалізувався.

Завжди потрібно додаткове обстеження у лікаря, а особливо, якщо:

гіпертонія несподівано виникла після 60 років;
тиск підвищився раптово;
медикаментозне лікування не допомагає.
Радимо купити прилад для вимірювання тиску і регулярно ним користуватися: якщо ви будете знати свій нормальний тиск, ви відразу звернете увагу на показники, що відрізняються від норми.

 

Джерело: tsn.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь