На думку міського голова Владислава Атрошенка, потрібно дозволити перукарням та салонам краси працювати у мовах карантину за умови дотримання усіх правил безпеки:

“Перукарні? Буду відвертим: я не уявляю життя без… Треба вошей позаводити? Не стригтися, не голитися?.. Єдине, що я би просив: максимально відповідально поставитися”, – прокоментував очільник міста та наголосив на обов’язковій дезінфекції інструментів та приміщення після кожного відвідувача і запускати в приміщення по одному за попередньою домовленістю

Наразі підлеглі міського голови мають відредагувати рішення таким чином, щоб не довелося його постійно переписувати, додаючи туди нові заклади.

Серед них можуть бути майстерні з індивідуального пошиву одягу, адвокати та нотаріуси, тощо.

Причини для лібералізації роботи закладів в першу чергу економічні, адже бізнес і місто втрачає гроші через карантин.

– Щоб не було такого, що ми поборемо коронавірус але повмираємо з голоду, – підсумував Владислав Атрошенко.

З питанням: “Чи готові піти на такий крок у Ніжині?”, – журналісти сайту НЕЖАТИН звернулись до першого заступника міського голови Григорія Олійника.

“Міська рада буде діяти відповідно до прийнятих рішень Кабміну. Проте, ми очікуємо, що будуть додаткові послаблення у тому числі й фінансовим установам і й іншим. Поки що все залишатиметься як є. Кабміном анонсований відповідний документ і ми чекаємо на його розгляд. І хоча ми прислухаємось до місцевих підприємців, вважаємо, що нашою основною задачею на цей час є недопущення розповсюдження вірусного захворювання. Для цього залучені всі наші можливості”, – коментує Григорій Олійник.