Хакери почали маскувати атаки під повідомлення про коронавірус

 

 

 

 

Кіберполіція попереджає українців про активізацію хакерів, які під виглядом інформування про розвиток пандемії здійснюють фішинґ-атаки.

Кіберзлочинці в багатьох країнах почали маскувати свої атаки під розсилки про коронавірус. Їхньою метою є отримання персональних даних громадян для привласнення грошей. Про це в понеділок, 6 квітня, повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції Національної поліції України (НПУ).
Відзначається, що хакери швидко скористалися ситуацією і активізували свої атаки з використанням шкідливого програмного забезпечення.
“Кіберзлочинці в більшості країн світу, використовуючи панічні настрої серед громадян у період пандемії, здійснюють фішинґ-атаки з використанням шкідливого програмного забезпечення. Їхньою метою є отримання персональних даних користувачів мережі, а саме логінів і паролів доступу до різних інтернет-ресурсів: електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж, електронних гаманців тощо для подальшого привласнення грошей”, – попереджають у НПУ.
Зокрема, хакери замаскували свої атаки під інформування громадян про розвиток пандемії. Для введення в оману вони найчастіше використовують у своїх фішинґ-розсилках посилання на слово Corona, а також поширюють шкідливе програмне забезпечення шляхом копіювання інформаційних панелей організацій, що надають актуальну інформацію про COVID-19.
З огляду на ці обставини кіберполіція радить:
  • використовувати виключно ліцензійне програмне забезпечення
  • постійно оновлювати операційну систему
  • використовувати ліцензійні антивірусні програми з актуальними базами і постійно оновлювати їх
  • не завантажувати підозрілі файли з листів електронної пошти, якщо Ви не чекаєте цього листа
  • не переходити за сумнівними посиланнями
  • завантажувати файли тільки з перевірених ресурсів
Крім того, кіберполіція відкрила телефонну лінію для інформаційної підтримки громадян.
Раніше у ВООЗ заявили про тисячі хакерських атак в день. Першою такою спробою був шкідливий сайт, який імітував внутрішню поштову систему організації.
Нагадаємо, Департамент кіберполіції Нацполіції України виявив в Інтернеті близько 170 інформаційних фейків про пандемію коронавірусу.
Джерело: Кориспондент
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь