Носівку визнано осердком спалаху інфекції: це передбачає виконання ряду завдань

 

 

 

 

8 квітня у Носівці зафіксовано перший лабораторно підтверджений випадок захворювання на коронавірус. Наразі хворий перебуває  у Ніжинській лікарні, одержує допомогу згідно з медичними протоколами.

Відразу ж  виявлені контактні особи першої та другої хвилі спілкування,  списки передані під розписку в Управління охорони здоров’я ОДА, Головному управлінню Нацполіції  України, Управлінню ДСНС України в області та Носівській міській раді.

Сьогодні за повідомленням головного лікаря ПМСД Олега Гордіна була відібрана кров на  ПЛР-тести у десяти чоловік першої хвилі спілкування, з кожним з них проведена роз’яснювальна робота, взята згода про самоізоляцію та повідомлення про стан здоров’я, контроль  за виконанням якої будуть здійснювати правоохоронні органи.   Чекаємо результатів обстеження, про які повідомимо додатково.

Проведено дезінфекцію в осередках небезпечного інфекційного захворювання: житло,автомобіль та лікарня.

Відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту України, Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»  керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Чернігівській обласній адміністрації Андрій Подорван підписав розпорядження про  визнання Носівки  осередком спалаху небезпечної інфекції, викликаної гострою респіраторною хворобою, спричиненою корона вірусом. Це розпорядження передбачає виконання ряду завдань.

Зокрема,  встановлення попереджувальних інформаційних стендів на всіх  напрямках в’їзду до міста: з Кобижчі, Козар, Іржавця, Дебревого, Лісових Хуторів,Ніжина, Ставка, Ясної Зірки; здійснення посиленого контролю за суб’єктами господарювання в торгівельних закладів, зокрема,  проведення дезінфекції приміщень та  реалізації  продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді; дезінфекція доріг та вулиць міста;  залучення соціальних служб, громадських та волонтерських організації для надання допомоги особам з інвалідністю, особам похилого віку та іншим мало захищеним верствам населення з метою зниження рівня їх зараження.

Працівники Нацполіції та рятувальники на спец автомобілях продовжують  інформувати  населення про застороги в зв’язку із пандемією.

Пресслужба Носівської міської ради
Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Носівку визнано осердком спалаху інфекції: це передбачає виконання ряду завдань

Залишити відповідь