Україна перерахує Албанії 10 млн грн гумдопомоги

 

 

 

 

Кабмін доручив Мінфіну здійснити відповідні витрати, а МЗС – узгодити з Албанією реквізити банківського рахунку для перерахування грошей.

Кабінет міністрів розпорядився виділити 10 млн грн на гуманітарну допомогу Албанії. Відповідне розпорядження №390-р оприлюднено на урядовому порталі в п’ятницю, 10 квітня.
“На виконання Указу президента України від 31 січня 2020 року за №32 Про надання гуманітарної допомоги Республіці Албанія виділити Міністерству закордонних справ 10 млн гривень для надання гуманітарної допомоги Республіці Албанія”, – сказано в документі.
Відзначається, що Кабмін доручив Мінфіну здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду держбюджету, а МЗС – узгодити з відповідними органами Албанії реквізити банківського рахунку, на який буде перераховано кошти, виділені згідно з цим розпорядженням, і разом з Державною казначейською службою забезпечити перерахування коштів в іноземній валюті для потреб Албанії.
Нагадаємо, що Україна отримає $150 млн підтримки від СБ. Частина грошей піде на виплати пенсіонерам, одержувачам соціальної допомоги у зв’язку з інвалідністю та іншим.
Також повідомлялося, що МОЗ отримає від Світового банку $35 мільйонів. Отримані від Світового банку гроші в уряді розраховують витратити на медичну реформу.
Корреспондент.net 
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь