Стало відомо, коли пенсіонери отримають додаткову тисячу гривень

 

 

 

 

Вже найближчими днями розпочнуться ініційовані президентом України виплати одноразової грошової допомоги у розмірі тисяча гривень пенсіонерам та іншим незахищеним верствам населення.
 

Про це повідомило Міністерство соціальної політики на своїй сторінці у фейсбуці.

Зазначається, що одноразову допомогу в сумі 1 тисяча гривень отримають пенсіонери, розмір пенсійної виплати яких менше 5 тисяч гривень, та громадяни, які одержують державну соціальну допомогу у зв’язку з інвалідністю та за віком замість пенсії.

Пенсіонерам, які отримують пенсії на банківські картки, одноразову допомогу в розмірі 1 тисячі гривень буде зараховано автоматично, а тим, хто отримує пенсію через Укрпошту, гроші принесе листоноша”, – додали у відомстві.

“Після набрання чинності змін до держбюджету потрібно близько 5 днів для того, щоб розпочати виплати. Рішення парламенту дає можливість додатково спрямувати понад 10 мільярдів гривень для виплати одноразової допомоги у розмірі 1000 гривень більш ніж 10,6 мільйонів людей”, – сказала міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Нагадаємо, учора, 13 квітня, Рада ухвалила зміни до Держбюджету.

Хто отримає додаткову тисячу і кому нарахують 500 гривень

  • З 1 квітня в Україні зміниться сума пенсійних виплат. Проте, не всім пенсіонерам варто чекати на підвищення. Мовиться про додаткову 1 тисячу гривень одноразової грошової допомоги через карантин. Однак отримають її лише ті, у кого виплати і так є меншими за 5 тисяч гривень.
  • Окрім них, додаткову тисячу у квітні отримають і понад 400 тисяч одержувачів соціальної допомоги: люди з інвалідністю з дитинства, діти з інвалідністю та отримувачі соціальних пенсій.
  • Також уряд ввів додаткову фінансову допомогу: з 1 квітня пенсіонери отримають виплату в розмірі до 500 гривень. На таку доплату можуть розраховувати ті, хто старший за 80 років і має пенсію не більше 9 205 гривень.
  • Хороші новини є і для працюючих пенсіонерів. З 1 квітня Пенсійний фонд перерахував виплати тим людям, які після виходу на пенсію продовжували працювати. Збільшені пенсії цього місяця отримають понад 357 тисяч осіб, сума у середньому підвищиться на 170 гривень.

Джерело: dilo.net.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь