Продовольчий базар у Ніжині поки не закривають

 

 

 

 

Ніжинські ринки працюють без заборон, але з додатковими вимогами та вихідними

Ринкам міста не заборонили працювати, попри таку рекомендацію головного санітарного лікаря країни. Міська комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговоривши рекомендацію та ситуацію в місті, на закриття не пішла. Натомість, для них нові вимоги – забезпечити кількісний пропускний режим на свою територію, посилити контроль за виконанням карантинних заходів: засоби захисту, соціальне дистанціювання, пише nizhyn.city

Окрім того, керівництво Ніжинського КООПРИНКУ, за власною ініціативою встановлює ще й тривалі вихідні – неділя, понеділок, вівторок та середа (з 19 по 22 квітня включно). Передсвяткові дні – працюють всі.
Головним аргументом для продовження роботи ринків став очевидний факт – якщо закрити ринки, то люд піде масово в супермаркети в основному. А це сконцентрує там великі скупчення людей. Враховуючи, що більшість з них абсолютно ігнорує соціальну дистанцію – буде просто жах.

І що стане більшою загрозою визначити не береться ніхто. Тим паче, що вже й нині до супермаркетів є ряд зауважень, щодо кількості одночасного перебування покупців на торговельній площі закладу.

Заборони на торгівлю впливають на економічний стан і міста, і малого підприємництва. Але аж ніяк не дисциплінують споживачів. Вони не стають свідомішими, натомість, налаштовуються на агресивне протистояння карантинним вимогам.

PS. Люди, тримати соціальну дистанцію – це не складно. Не ведіть себе як стадо. Для вас продовжують працювати, наражаючись на ризики сотні людей. Поважайте їх. Не менше 1,5 м один від одного і з кількісним обмеженням на торгових площах. Легше бути свідомим споживачем, ніж учасником марафону виживання під назвою COVID-19.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь