Ціни на хліб виростуть на 15%: названо причини

 

 

 

 

Виробники хліба поки готові тримати ціни на хліб

Економічна ситуація в Україні може призвести до подорожчання низки продуктів, зокрема, на 10-15% можуть вирости ціни на хліб. Однак зараз ніхто з виробників хліба не підвищує ціни  огляду на ситуацію з епідемією коронавірусу та купівельною спроможністю громадян.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це в інтерв’ю liga.net заявив гендиректор компанії “Київхліб” Володимир Череда.

“Станом на сьогоднішній день є всі економічні передумови для подорожчання хліба на 10-15%. Адже за поточний сезон ціни на зерно виросли майже на 30%, борошно подорожчало на 22-25% залежно від сорту (а це 40% від собівартості хліба). Проте ніхто з виробників хліба ціни зараз не підвищував, оскільки всі розуміють, що купівельна спроможність під час кризи падає.

Скоро вже місяць, як багато хто з людей не працює через карантин. І підвищення цін ні до чого хорошого не призведе, бо мало хто має фінансову подушку на більш тривалий період”, – сказав Череда.

 

“Ми звернулись до держави через те, що ціни на зерно почали стрімко зростати. І просили, щоб держава виступила з інтервенцією на внутрішній ринок, аби трошки призупинити подорожчання.

Якби в нас були запаси достатні, то нехай би й 40 млн т експортували. Але в нашій ситуації вже сьогодні треба розуміти, що через посушливу весну урожай наступного року може бути гіршим за попередні”, – пояснив він.

За його словами, виробники хліба поки готові тримати ціни на хліб.

“Держава пообіцяла дати 160 тисяч тонн пшениці для переробки на борошно для внутрішнього споживання. Якусь частку вже викинув на ринок Аграрний фонд”, – додав Череда.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь