Українських заробітчан не випустять за кордон: влада готує рішення

 

 

 

 

Заробітчан не випустять на роботу за кордон

Український уряд не хоче відпускати заробітчан, які повернулися додому через закриття кордонів у зв’язку зі спалахом COVID-19, назад на роботу до інших країн.

Навіть за умови, що ці держави спеціально для них послаблюватимуть карантинні обмеження та допомагатимуть із виїздом. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль у інтерв’ю “РБК-Україна”, передає НАРОДНА ПРАВДА.

“Це дуже кваліфікована робоча сила, яка має високу продуктивність, хорошу технологічну, професійну підготовку. А тому в інтересах держави залучити таких громадян до відкриття бізнесу вдома”, – заявив премьер.

 

“І тому ми сьогодні найперше говоримо про створення нових робочих місць, а паралельно – що будемо кредитувати малий і середній бізнес під дуже вигідні умови. З мінімальною відсотковою ставкою на тривалий термін і з можливим відтермінуванням виплати тіла кредиту, щоб це був справді такий початковий кредит”, – пояснив прем’єр.

Він додав, що в деяких країнах Європи роботодавці-аграрії організовували чартерні авіарейси, щоб перевозити робітників із інших країн. Але Україна намагатиметься задіювати їх вдома.

“Перемовин про те, щоб вивезти кудись людей на роботи, ми не вели й не ведемо. Ні на офіційному, ні на неофіційному рівні. Навіть на рівні між приватними компаніями мені невідомо про таке”, – підсумував прем’єр.

Як відомо, з 1 березня Німеччина спростила правила працевлаштування для українців. Нині українці з дипломом або кваліфікацією та досвідом роботи, а також зі знанням мови можуть приїхати до Німеччини і протягом пів року шукати там роботу.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Кабмін працює над створенням 500 тисяч робочих місць, щоб українці могли заробляти під час карантину. Передбачається, що це будуть вакансії у соціальній, бюджетній та комунальній сферах. При цьому зарплати на такій роботі будуть дуже невеликими – в межах 6 000-8 000 гривень.

Як відомо, на засіданні 22 квітня Кабміну продовжить карантин, який ввели через спалах коронавірусу COVID-19, до 11 травня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь