Унікальний витвір мистецтва створила ніжинська майстриня. Фото

 

 

 

 

Роботи майстрів Ніжина — це завжди унікально, неповторно і прекрасно.

Ніжинська майстриня Ніна Кущенко створила витвір, який до цього не презентували в місті, але він відкриває глибокий, певною мірою, сакральний зміст. На глобусі зображений Ніжин, а саме його вигляд з висоти, де золотавіють куполи храмів і несе свіжість зелень дерев.

Дати і традиції. ПРИВІТАЙМО РАЗОМ РІДНИЙ НІЖИН!ДЛЯ ТИХ, КОМУ НІЖИН ДОРОГИЙНе встигнеш обернутися – вже й травень. А на його порозі – День міста ( 6 травня). Світлий. Урочистий. Переможний – саме у день св. Юрія (Георгія) Побідоносця!От і спало на думку: а чому Ніжину в любові не зізнатися? Поділитися сокровенним і найпотаємнішим вголос. Звіршувати, оспівати, описати ту любов. А, може, викласти у фото. Записати на відео. Змалювати на полотні… Як відчуєте. Як наважитеся. Щоб покотилася хвиля захоплення рідним містом від домівки до домівки. Від серця до серця.ЄДНАЙМОСЯ! СТВОРІМО ГРОМАДОЮ СПІЛЬНУ ВІНШУВАЛЬНУ ЛИСТІВКУ, ЩОБИ ВЕСЕЛКОЮ ЗАСЯЯЛО СВЯТО У ДРЕВНЬОМУ ЗА ЛІТАМИ І ТАКОМУ ЮНОМУ ЗА НАСТРОЄМ МІСТІ, В ЯКОМУ УСІ ЖИВЕМО! Творчі напрацювання відправляйте до 4 травня на ел. адресу управління культури й туризму Ніжинської міської ради : cultura_nizhyn@ukr.net або у facebook на сторінку управління культури і туризму Ніжинської міської ради з позначкою « для вітальної онлайн-листівки до Дня НІЖИНА» З любов’ю до Ніжина !РОЗПОЧИНАЄМО! Дякуємо за художню візуалізацію концепції проєкту художниці Ніні Кущенко! Художнє відчуття Ніжина- Єгоровій Ірині!З повагою, колектив управління культури і туризму, м.Ніжин

Опубліковано Tbassak Tbassak Вівторок, 21 квітня 2020 р.

Більш детально про даний витвір журналісти сайту НЕЖАТИН запитали у художниці Ніни Кущенко.

Звідки прийшла ідея створити саме таку візитку?

Ніжин — місто, яке надихає на творчість… Ідея розписувати різні предмети не є новою: розписують предмети меблів, музичні інструменти, будинки, автомобілі. Канцелярські вироби і товари не є виключенням. Чому саме глобус? Тому що для мене глобус — це наш світ.

Який зміст вкладаєте у даний витвір?

Кожне місто – це мікрокосмос, свій маленький Всесвіт. І кожне подібне планетам: індивідуальне і неповторне. Зокрема Ніжин для мене — це місто, в якому я конкретно усвідомила, що бути художницею — це моє. Я зрозуміла, що хочу жити серед картин, серед аромату фарби й це моє маленьке щастя. Також, Ніжин — це місто, в якому народився мій син. У кожного з нас тут є своя орбіта: будинок, родина. Ми з дня в день обертаємось навколо повсякденних проблем, побуту, а хочеться, щоб люди бачили і помічали й цінували красу, яка навколо нас.

Скільки часу пішло на створення?

Працювати над “ніжинським” глобусом я почала ще до Нового року, а закінчила вже на карантині. Чесно скажу, тут знадобилось терпіння, оскільки я не люблю розтягувати, а тут просто технічно швидко не вийшло. Мала потребу в додатковому часі для просушування, щоб продовжувати роботу.

Чи в планах створювати подібні витвори мистецтва?

Думаю також, на глобусах, написати ще декілька панорам Ніжина, які “оселяться* в художній галереї А ля Прима. Я вже маю багато робіт присвячених ніжинським міським пейзажам.

Спілкувалась Марина Волинець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь