У Ніжині, по вулиці Незалежності з’явився довгоочікуваний Храм Божий

 

 

 

 

Інформує Ton Nizhyn

У ході невпинного плину життя, серед буденних проблем та невтішних, а подекуди, відверто жахаючих новин ніжинці й не помітили, що на території «Парку ветеранів», розміщеного по вулиці Незалежності, з’явився довгоочікуваний Храм Божий.

Початок будівництва цієї споруди було покладено ще у 2018 році. Тоді встановили будівельний вагончик пристосований для проведення богослужінь та зберігання церковного реманенту. І ось, на передодні свята Благовіщення, дах Української Православної Церкви Київського патріархату, названої на честь ікони «Утамуй мої печалі», прикрасив символ православної віри й перемоги над дияволом, життя над смертю — купол із хрестом.

Після монтажу та освячення куполу настоятель храму протоієрей Олексій подякував всім тим, хто з вірян та меценатів, допомагав фінансово й матеріально створити це маленьке диво, а також тим, хто доклав зусилля для того аби встановити православного хреста у пам’ять про загиблих під час війни на сході України співвітчизників і побратимів.

Також, під час богослужіння було анонсовано, що до кінця року буде освячено престол храму.

Особливо, хочеться підкреслити: спорудження храму це — плід спільних зусиль і молитов християнської громади, яка незважаючи ні на які труднощі вірять в Бога, дякуючи та сподіваючись на його милість, підтримуючи молитвою живих побратимів, та пам’ятаючи Героїв, які віддали найцінніше що мали за нашу з вами незалежність.

Багато жителів міста, серед яких чимало бійців АТО (сьогодні ССО), волонтерів дітей та родичів загиблих в ході цієї війни хотіли бути присутніми під час урочистостей, проте, обставини внесли свої корективи. Аби не наражати парафіян на небезпеку зараження «коронавірусом», Освячення провели тихо, скромно, закликавши вірян залишатися вдома.

Священнослужителі також підтримали людей у цей складний час, говорячи, що не варто сумувати, і слід із смиренням та вірою перечекати карантин. Адже, у Бога немає нічого марного: все, що нам доводиться пройти на життєвому шляху, дається для того, аби ми стали кращими, сильнішими, і були готовими до того, до чого закликає кожного з нас Господь – не тільки провести час земного життя в радості й благополуччі, але й прикласти зусилля, щоб отримати вічне життя!

Олександр Максимець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “У Ніжині, по вулиці Незалежності з’явився довгоочікуваний Храм Божий

Залишити відповідь