Це інтелігенті, розумні люди: міністр юстиції Малюська хоче випускати з в’язниць довічно засуджених

 

 

 

 

Міністр юстиції пояснив, у скільки бюджету обходиться утримання засуджених в тюрмах.

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що вважає засуджених до довічного ув’язнення найінтелігентнішою і найцікавішою категорією засуджених, а деякі  з них у в’язницях стали зовсім іншими людьми і їх можна випускати на волю.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це він заявив в ефірі на “Радіо НВ”.

Крім того, він заявив про готовність брати таких людей на роботу.

“Величезна кількість “довічників” вкрай стримані, розумні, інтелігентні, начитані люди. Класичний приклад – це коли людина 19-20 років повернулась з армії, молоде-зелене…. У когось в банді (перебувала. – Ред.), когось вбили з групи таких самих. Це було в 1989, 1990, 1991 році. Зараз 2020. Вони сидять десятки років. Це люди, яким зараз вже 40−50 років”, – сказав Малюська.

 

“Вони навіть особливо не пам’ятають те своє життя. Це зовсім, принципово інші люди, не такі, якими вони потрапили до в’язниці. Я таких готовий брати на роботу. З ними можна спілкуватись про безліч різних речей. Вони найакуратніші, найобережніші та не бачили іншого світу. Це жахливо”, – вважає міністр.

На переконання Малюськи, з довічно засудженими не проводиться необхідна робота, а ефективний механізм допуску до них психологів і фахівців, які б оцінювали можливість їхнього помилування, відсутній.

“Потрібно, щоби суспільство зрозуміло, що це безпечно, ці люди адекватні, їх можна поетапно, вибірково, після ретельного аналізу психологів поступово випускати, і немає сенсу витрачати бюджетні кошти на їх утримання”, – наполягає очільник Мінюсту.

Його пропозиції і ставлення до небезпечних злочинців викликали різкий осуд. Так, з критикою ініціатив Малюськи виступив колишній голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький.

“Це він ще з “відторгнутими загалом” чайку не попив, і з блатними “під інтерес” не пограв. Взагалі б оженився з ними, не те що на роботу… Або дурне, або нас за дурнів має”, – написав він на особистій сторінці у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь