Українців попередили про затримки соцвиплат

 

 

 

 

Соцвиплати виплатять із затримкою
Карантин в Україні вже залишив свій відбиток на економіці країни. Зупинені підприємства, малий бізнес зазнає колосальних збитків. Тепер стало відомо про затримки соцвиплат. Фонд соціального страхування України заявив про затримання виплат допомоги для деяких категорій громадян. Про це йдеться на сайті фонду.

В Україні зменшилися надходження єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, тому Соцстрах не в змозі покрити всі виплати.

“Тривалість затримки коливається, адже залежить від суми щоденних надходжень до бюджету Фонду. Сьогодні вона становить 13 робочих днів”, – йдеться в повідомленні.

У Фонді зазначають, що затримуються виплати наступних страхових виплат:

– допомоги по тимчасовій непрацездатності (лікарняні);

– допомоги по вагітності та пологах;

– допомоги на поховання;

– щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві тощо

На сайті пояснюється, що бюджет Фонду – це частка від єдиного внеску, який щомісяця платить роботодавець або ФОП.

Відзначається, що на сьогоднішній день обсяг видатків Фонду перевищив обсяг надходжень. Це пов’язано зі зменшенням надходжень ЄСВ – зокрема, через більш низького прогнозованого розміру фонду оплати праці по країні, зменшення обсягів виробництва під час пандемії.

Від усієї суми зібраного ЄСВ до Фонду спрямовується 9,5727%. У міру сплати ЄСВ роботодавцями ці кошти надходять на рахунок Фонду – і відразу направляються на фінансування матеріального забезпечення та страхових виплат. Сьогодні обсяг видатків Фонду перевищив обсяг надходжень;

Також Фонд зазначає, що затримки пов’язані не зі зменшенням надходжень від ОСВ, а викликані зволіканням в подачі заяв-розрахунків.

Джерело: ukrainianwall

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь