Історія смерті Дениса Чаленка: пройшло півроку, і до цих пір ні підозрюваних, ні покараних

 

 

 

 

23 квітня на залізничній колії на околиці Прилук буде проведено слідчий експеримент у справі про загибель 14-річного Дениса Чаленка. — Таке рішення прийняв Владислав Кирпун, старший слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Нацполіції.

Історія смерті Дениса прогриміла на всю Україну торік восени. Школяра знайшли мертвим з розбитою головою, зламаними ногою та ключицею, побитим лицем. Поліцейські казали, що це самогубство, згодом, що юнака збив електропотяг. Машиніст твердив — дитина лежала нерухомою на рейках, ще до того, як він натиснув на гальма. Експертиза показала, що електричка не збивала Дениса, і не притискала його неживого до рельсів. Проте, його начебто і не били.

Рідних хлопця збурила реакція правоохоронців. Піднялися і прилучани. Палили шини під відділом поліції. Вимагали чесного розслідування. Начальника поліції відсторонили і прислали з Києва виконуючого обов’язки. Справу подали на розслідування до столиці. Було проведено кілька експертиз. В організмі Дениса знайшли невелику кількість алкоголю (сам пив за життя чи заливали, не відомо).

Батьки впевнені — хлопця вбили.

— 29 квітня буде півроку, як не стало нашого сина. І до цих пір ні підозрюваних, ні покараних. Нарешті вирішили провести слідчий експеримент. Хоча експертизи, комплексна і трасологічна, вже готові. Якби не карантин, ми б могли їх побачити. І тут раптом експеримент, мо’, хочуть все переписати, аби підігнати під версію, що сам впав, — говорить мати загиблого Світлана Чаленко. — Враз у них змінився план, після того, як ми виклали в інтернет відео свого експерименту з манекеном на коліях. Дві дірки у голові від великого і малого болтів. Якщо поїзд сина не притискав, то як вони прохромили Денису голову? На Дені була білосніжна майка, вона в грязі і в крові, а батнік і куртка зверху не грязні.

Сина вдівали непритомного, а потім добили? Чи електричка його вділа? На куртці, ми тільки недавно роздивилися, дірочки, як від куль, пневмата чи травмата. Вони не пройшли наскрізь, підкладка куртки ціла, як і батник. А от синці на тілі у тих місцях, де ці дірочки, були. Наш знайомий Вадим Малиновський, у нього в Києві похоронний дім «Пам’ять», з усіх сторін тіло синочка пофотографував, коли воно лежало в морзі.

Частина переписки сина зникла, з його телефону. Свідки-підлітки раз по разу міняють свідчення. Один було заплакав. Слідчий йому: «На тобі водички. Заспокойся». І їм все сходить з рук. Та ми не даємо нікому спуску. До цих пір немає геолокації. По тому, що дає поліція, Денис нібито о 17.15 вже був на коліях. Дзвонив друзям і казав, що бачить як паркани падають, драконів. Був біля депо, за п’ять кілометрів від дому. Та є відео з магазину, неподалік місця, де ми живемо, як Денис йде, і якраз їде автобус «дев’ятка», він у нас один там ходить, в один і той же час. Це було о 17.45. Отож, він був неподалік дому. Ми подали офіційний запит власнику маршруту. І прийшла відповідь о котрій автобус був на тому місці-1 багато ще нестиковок.

Скільки ми вже попописали в ДБР, аби винних притягнули до відповідальності. Матеріалів на три справи, у відповідь — відписки.

За мною і чоловіком слідкують. Нещодавно приїхала кума. Ми пішли до магазину, купили каву. Вийшли, дивимось, підліток спостерігає з-за кущів за нами. У нас дача у Линовиці, чоловік туди їздить. Дорогою не раз помічав, як його невідомі знімали на мобілки. Ми не будемо вже мовчати. Не всі ж продажні, може совість кого і заїсть. І все розслідують чесно.

«Спустити справу на «гальма» і закрити її, як нещасний випадок не вийде. Ми підемо до кінця! Після карантину підемо до адміністрації президента, будемо палити шини там. Може, після цього ви зачешетесь, судмедексперти, прилуцькі слідчі. І вбивці дитини будуть сидіти в тюрмі», — написав 17 квітня в інтернеті батько Віктор Чаленко.

Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №17 (1771), 23 квітня 2020 року

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь